În curând, Cortana va fi disponibilă pe Android și iOS

0
900

Asistentul personal virtual creat de cei de la Microsoft va fi disponibil în curând și pe dispozitivele care rulează sistemele de operare Android și iOS. Deși cele 3 sisteme de operare populare au fiecare propriul asistent, Microsoft adoptă o strategie foarte interesantă oferindu-și serviciile și utilizatorilor Android și iOS. În curând, bine-cunoscutul asistent personal creat de cei de la Microsoft, Cortana, va fi disponibil atât pe Google Play, cât și pe App Store.

Din multe puncte de vedere, Microsoft a reușit să facă din Cortana un asistent personal destul de decent, sociabil și vesel când este nevoie și util atunci când i se cere informații. Cortana a împrumutat cele mai bune funcții ale lui Siri, combinându-le cu inteligența lui Google Voice Search împreună cu serviciul de localizare. De exemplu, Cortana îți poate aminti lucruri pe care să întrebi în momentul în care un anume contact te apelează. De asemenea, datorită funcției de localizare geografică, îți poate reaminti ce ai de făcut în momentul în care ajungi într-un anume loc.

Cei de la Microsoft numesc „Einstein” acest proiect de aplicație, însă nu este încă stabilit dacă aplicația va ajunge în Store-uri sub acest nume, sau va fi numit tot Cortana. Cel mai probabil, numele de Cortana va rămâne exclusiv pentru dispozitivele Microsoft. Asistentul de căutări va putea fi găsi și pe noul Windows 10, ce urmează a fi lansat în următoarele luni ale acestui an.

Visul celor de la Microsoft este acela de a oferi servicii mult superioare competiției cu asistentul lor. Se pare că, în viziunea lor, Cortana nu este doar un simplu asistent, ci mai degrabă bazele creării unei inteligențe artificiale, aceasta putant oferi informații contextuale atunci când ai nevoie, lucru ce-l face cu mult superior față de restul asistenților existenți deja pe piață.

Desigur, odată cu evoluția apar și probleme. Una dintre cele mai mari dificultăți pe care le vor întâmpina cei de la Microsoft în procesul lor de a muta Cortana și pe alte dispozitive este faptul că aplicația va trebui să fie perfect integrată în sistemul de operare pentru a putea avea cele mai bune performanțe. Cel mai probabil, aceasta va fi cea mai mare provocare pentru Microsoft.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.