Începând de anul viitor oamenii își pot cumpăra jetpack-uri personale

0
945

Vorbeam într-un articol anterior, aici, despre faptul că există foarte puțini oameni de pe planetă care dețin jetpack-uri. Acum însă avem prețioasa informație cum că începând de anul viitor dispozitivul care face ca visul de a zbura al oamenilor să devină realitate va putea fi cumpărat de către cei suficient de bogați, generoși și nu în ultimul rând, înzestrați cu imensul curaj necesar pentru a zbura conectați la un jetpack.

Yves Rossy și Vince Reffet au arătat lumii întregi ce lucruri uimitoare se pot face cu un jetpack, printr-un clip la calitatea 4K postat pe YouTube. Dacă planul companiei neozeelandeze Martin Aircraft se va realiza, următorul om care se va filma în timp ce zboară cu ajutorul unui jetpack și va posta pe YouTube experiența trăită, poți fi chiar tu. Oficialii companiei nu au anunțat o dată exactă de lansare pe piață a jetpack-ului, mulțumindu-se prin a spune doar că produsul va fi comercializat în a doua jumătate a anului viitor, la un preț uriaș dar perfect justificat: 150000 de euro.

Cum realitatea virtuală e cea mai nouă fiță privind tehnologia de ultimă oră, compania din Noua Zeelandă și-a prezentat invenția într-un show din Paris unde vizitatorii puteau obține o simulare perfectă a zborului cu ajutorul jetpack-ului prin a-și aplica headset-ul Oculus Rift.

Jetpack-ul creat de Martin Aircraft este permanent îmbunătățit de 35 de ani încoace, iar varianta care va fi comercializată anul viitor este capabilă de zborul la o viteză de 72km/h și la o altitudine de 1000m, precum și de a transporta o încărcătură de până la 120kg. Motorul său este de 200 cai-putere, de tip V4 și necesită benzină drept combustibil, un „plin” asigurând maxim 30 de minute de zbor.

Deși cam orice om suficient de bogat va putea cumpăra jetpack-ul, șeful executiv al companiei Martin Aircraft, pe nume Peter Coker, a declarat că invenția este destinată în primul rând agențiilor guvernamentale și serviciilor de urgență, precum Poliție, Ambulanță, Pompieri sau Jandarmerie.

https://www.youtube.com/watch?v=i8gncCih7Js

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.