Audi se implică în competiția Google Lunar Xprize

0
780

Incă de acum opt ani Google a invitat oamenii de știință din întreaga lume să participe la un concurs denumit Google Lunar Xprize, al cărui premiu de 30 de milioane de dolari nu poate fi ignorat nici măcar de cele mai bine plătite echipe de cercetători din lume.

Despre ce e vorba? Provocarea Lunar Xprize de la Google constă în crearea cu fonduri proprii a unui vehicul capabil să parcurgă minim 500 de metri pe solul lunar și să poată trimite imagini HD pe Pământ, dovedind aventura sa selenară.

3

 

O echipă de ingineri germani denumită Part-Time Scientist s-a înscris de ceva timp în competiția Lunar Xprize inițiată de Google și se pare că a dat lovitura prin acceptarea recentă a unei colaborări din partea producătorului german de mașini Audi.

1

Colaborarea s-ar materializa prin sprijinirea echipei Part Time Scientist de către Audi cu ”know-how”-ul în mai multe domenii tehnologice cum ar fi expertiza în construcții ușoare, mobilitatea electrică sau tehnologia ”allroad”, specifică cunoscutelor automobile de teren ale producătorului german.

”Conceptul unei misiuni pe Lună finanțată din fonduri private este fascinant” a declarat Luca de Meo, membru al Consiliului de Vânzări și Marketing din cadrul Audi. El a precizat că: ”Toate ideile inovatoare au nevoie de suporteri ca să le promoveze.

Noi dorim să trimitem un semnal cu implicarea noastră în proiectul celor de la Part-Time Scientist și în același timp să motivăm și alți eventuali parteneri care vor să contribuie cu ”know-how”-ul lor la vehiculul nostru.

2

La rândul său, Robert Böhme, fondator și lider al Part-Time Scientist a declarat: ”Cu Audi am dobândit un partener puternic, cu ajutorul căruia vom face un pas mare în ceea ce privește capacitățile tehnologice și de mobilitate ale vehiculului. Privim cu încredere în viitor la o colaborare fructuoasă, indiferent de câștigătorul premiului Google Lunar Xprize.

5

Echipa de creatori a vehiculului selenar este setată pentru lansarea acestuia în 2017 pe suprafața Lunii, undeva în apropierea locului în care a aselenizat ultima misiune pe Lună a NASA. După reclamele făcute în filmele de acțiune cu Jason Statham, compania Audi va da o altă lovitură din punct de vedere al imaginii (nu știu dacă mai avea nevoie), mai ales dacă cei de la Part-Time Scientist vor câștiga premiul Google Lunar Xprize.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.