INRA a modificat genetic un miel

0
629

Autorităţile franceze susţin că un miel născut cu o genă de meduză a fost vândut intenţionat pentru consumul uman. Cauza trimiteri în mod deliberat a animalului către abator în cursul anului precedent ar fi o dispută între cercetătorii unui institut naţional foarte respectat.

Mielul a fost numit „Ruby” şi a făcut parte din programul Institutului Naţional Francez pentru Cercetare Agricolă (INRA), „Green Sheep”. În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au folosit animalul pentru a observa impactul implanturilor asupra persoanelor cu insuficienţă cardiacă.

ADN-ul mamei a fost modificat cu o proteină fluorescentă verde (GFP), producând astfel modificări vizibile la nivelul ţesutului epitelial. În urma inserării substanţei fluorescente, epiderma mamei a devenit transparentă, iar acidul dezoxiribonucleic a căpătat o nuanţă mult mai vie. Aşadar, proteina permite cercetătorilor să „analizeze și să examineze transplanturile de inimă”.

Potrivit Departamentului de Justiţie din Franţa şi surselor din cadrul INRA, mielul a fost vândut unui abator toamna trecută împreună cu alte animale care nu au suferit modificări genetice. INRA susţine că mielul nu reprezintă un risc pentru sănătatea oamenilor, deşi a cerut procurorilor francezi investigarea incidentului.

Într-un comunicat de presă publicat în urma raportului întocmit de „Le Parisien” se afirmă faptul că Ruby a fost transferat din laborator ca un act rău intenţionat întreprins de angajaţi. De asemenea, agenţia INRA spune că a suspendat persoana responsabilă şi că ancheta a dezvăluit „tensiuni şi disfuncţii” între leaderi. Din alt punct de vedere, anchetatorii suspectează un cercetător care ar fi fost capabil să îşi păcălească superiorul să semneze un document ca animalul să fie trimis la abator.

Autorii se vor confrunta cu o amendă în valoare de € 75.000 și un an de închisoare. Astfel de acţiuni sunt inacceptabile, iar o instituţie cu un renume mondial nu poate tolera un astfel de comportament. Indiferent de măsurile luate în prezent, mielul se află încă de pe atunci pe masa unui cetăţean francez.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.