iPad Pro, noua tabletă Apple cu stylus şi tastatură

0
543

În ciuda faptului că fostul șef al companiei Apple, Steve Jobs nu a fost niciodată de acord cu introducerea unui stylus pentru scrierea şi desenarea directă pe tabletă sau telefon iată că de data aceasta Tim Cook care a preluat conducerea companiei, s-a decis să facă propriul lui sistem de scriere, mai exact Apple Pencil. Aşa cum probabil deja v-aţi dat seama, nu e vorba doar de un stylus, cei de la Apple lansând odată cu acesta, tableta iPad Pro cât şi o tastatură ideală pentru sporirea activitatii si scrierii mai rapide.

ipad-pro

iPad pro dispune de un display de 12,9 inch, iar din punct de vedere a performanţei şi calităţii aceasta nu are un concurent direct pe piaţă. Este primul gadget creat vreodată de Apple ce a primit odată cu lansarea lui un stylus şi o tastatură, fapt pentru care putem deduce că inginerii companiei au planuri mari şi vor să se extindă tot mai mult pe piaţa de terminale electronice. Informaţiile cu privire la dimensiunea ecranului se ştiau încă dinainte ca tableta să se lanseze, asta datorită unor zvonuri ce circulau cu mare interes prin mediul online, însă care aveau nevoie doar de confirmarea celor de la Apple. Cea mai mare surpriză cu privire la noul terminal nu a constat în dimensiunea ecranului tabletei ci în accesoriile ce pot fi achiztionate pentru a spori activitatea pe aceasta.

2

Conform informaţiilor oferite aseară la lansarea oficială prezentată de către Tim Cook, noua tabletă este de 22 de ori mai rapidă decât primul iPad scos pe piaţă şi de 360 de ori mai puternică din punct de vedere a performanţelor grafice, asta datorită procesorului Apple A9X cu o arhitectură pe 64 de biţi. Tot Tim Cook relatează că noua tabletă este cu 80% mai rapidă decât PC-urile portabile disponibile la momentul de faţă pe piaţă, el fiind foarte convins de procesorul grafic care de altfel este capabil de susţinerea a trei feeduri de video 4K în aplicaţia iMovie.

1

În ciuda celor ce se aşteaptă ca tableta să aibă un consum de energie extrem de ridicat, ţinând cont de specificaţiile enunţate mai sus, noul iPad Pro se laudă cu o autonomie de 10 ore de utilizare intensă. Un alt factor important ce merită luat în calcul este reprezentat de capacitatea tabletei de a transmite sunetul la cea mai înaltă calitate şi rezonanţă, asta datorită celor 4 difuzoare integrate în carcasă. Este pentru prima dată când cei de la Apple aleg să creeze o tastatură fizică pentru o tabletă, dându-i chiar şi un conector special denumit şi Smart Connector, ce are rolul de a transmite date şi curent de la tabletă. Stylusul care a intrat şi el în rândul denumirilor reprezentative Apple, mai exact Apple Pencil, este capabil să recunoască diferite grade de presiune şi înclinare, fiind totodată compatibil cu toate sistemele Apple ce au primit upgrade la ultima versiune de sistem de operare iOS 9.

3

Pentru conceperea tabletei iPad Pro, Apple a încheiat un parteneriat cu Microsoft şi Adobe pentru a aduce pachetul Office cât şi programele de editare foto pe noul terminal. Într-un final am ajuns şi la partea dureroasă a acestui review în care vă prezint costurile unui astfel de terminal proaspăt lansat. Varianta tabletei iPad Pro standard cu o capacitate de stocare de 32 de GB are un preţ de 799 de dolari iar varianta premium poate ajunge la peste 1000 de dolari. Apple Pencil se vinde separat la preţul de 99 de dolari iar tastatura la 169 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.