Japonezii acceptă provocarea americanilor: confruntarea dintre roboți va avea loc anul viitor

0
682

Dacă ați vizionat Real Steel aveți o oarecare idee despre cum s-ar desfășura o luptă între 2 roboți. Anul viitor, vom avea cu toții ocazia să vedem, măcar online, o astfel de confruntare, reală.
Doi roboți uriași – unul american, celălalt japonez- vor fi puși față în față pentru o luptă corp la corp, deși roboții au suficiente arme în dotare, condiție impusă de altfel, de japonezi. Provocarea a venit din partea Megabots, din Boston și a fost adresată companiei Suidobashi Heavy Industries, săptămâna trecută.

Japonezii au acceptat provocarea și au trimis răspunsul tot printr-un videoclip.

Robotul american, denumit Megabot Mark 2 are o înălțime de 4,57 metri și cântărește 6 tone iar cel japonez, Kuratas are o înălțime de 3,65 metri și cântărește doar 4,5 tone. Robotul american se deplasează cu ajutorul a două șenile masive, spre deosebire de cel japonez dotat cu 4 roți orientabile, ce-l fac să fie de trei ori mai rapid decât oponentul său. Și diferențele nu se opresc aici.

În timp ce Kuratas poate fi controlat de un singur om, Megabot Mark 2 poate susține greutatea a două persoane. Fiecare robot este echipat cu mai multe arme pe bază de proiectile. Megabot poate trage cu bile de vopsea ce ating o viteză mai mare de 100 de mile pe oră dar Kuratas are la dispoziție 2 mitraliere Gatling și utilizează bile compacte pe post de muniție, având integrat un sistem performant de ochire.

Costul de fabricație pentru Megabot Mark 2 s-a ridicat în jurul sumei de 175.000 de dolari, în timp ce Suidobashi își scoate robotul la vânzare cu mai mult de 1 milion.

Kogoro Kurata, fondator și director executiv al Suidobashi a fost surprins de provocare și se pare că a intrat deja în febra pregătirilor. „Haideți oameni buni, faceți-l să arate mai bine. Nu e de ajuns să construim ceva imens și să- i atașăm niște arme. Ar arată prea…. american.” Nu putem lăsa o altă țară să câștige. Roboții giganți fac parte din cultura japoneză”, a mai adăugat CEO-ul.

Co- fondatorul MegaBots, Matt Oehrlein precizează că ambele echipe vor avea nevoie de timp pentru a face modificările necesare și a solicitat companiei Suidobashi să aleagă locul în care roboții lor se pot confrunta anul viitor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.