Se plănuiește revenirea în forță al browser-ului Firefox de la Mozilla

1
586

Se spune că somnul rațiunii naște monștri. Cam așa pare să stea treaba cu browser-ul Firefox al celor de la Mozilla, dacă e să-l credem pe directorul Dave Camp. În urmă cu câțiva ani, Firefox era principalul browser web pentru care optau cei mai mulți utilizatori ai Internetului, însă între timp lucrurile s-au schimbat iar Chrome-ul celor de la Google ocupă primul loc în topul celor mai utilizate navigatoare web.

Cum nu putem folosi pentru totdeauna același PC, același telefon, același furnizor de Internet sau aceleași tipuri de jocuri, trebuie să recunoaștem că principalul factor care trebuie să ne influențeze alegerile este calitatea și nu vreun soi de devotament nefondat. Cam la fel s-a întâmplat și cu câștigarea de utilizatori de către Chrome în detrimentul celor de la Firefox: funcțiile mai bune au reprezentat elementul decisiv.

Dave Camp a transmis unor dezvoltatori că planul pentru recâștigarea utilizatorilor de către Firefox este unul cât se poate de serios și vizează 3 mari aspecte. Primul este cel despre care vorbeam anterior și este indispensabil pentru orice serviciu care vizează mediul online și nu numai: calitatea. Se dorește ca fiecare funcție din browser să fie cât mai utilă, să poată fi folosită ușor și cu plăcere. Camp a menționat că se va lucra intens la calitatea browser-ului, fără a se permite vreun soi de menajare a celor implicați.

Al doilea aspect este acela care implică partenerii proiectului și plugin-urile. Camp a vorbit despre întocmirea unor contracte de parteneriat cu Pocket și Telefonica, însă deja s-a ales cu ceva critici negative din această cauză. În schimb, la capitolul add-on-urilor Firefox stă deja destul de bine și urmează ca dezvoltatorii de la Mozilla să mai investească timp și efort pentru noi plugin-uri.

Al treilea aspect din planul „de come-back” al browser-ului Firefox este acela care vizează securitatea online. Atacurile cibernetice reprezintă ceva foarte obișnuit pentru Internetul zilelor noastre, așadar nu pot fi ignorate. Mode-ul numit „Private Browsing” va ajunge în curând pe Mozilla Firefox, fără a se da prea multe detalii despre acesta.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.