Un mare defect de securitate din Adobe Flash provoacă panică printre internauți

0
513

Cum ar fi să știți că discuții intime purtate cu partenerul de viață v-au fost furate și expuse public pe un site? De lucruri de genul ăsta au avut parte foarte mulți internauți care au fost vizați de atacurile firmei de spyware Hacking Team, drept urmare a unui mare defect de securitate din Adobe Flash de care hackerii s-au folosit pentru a pătrunde în datele din PC-uri.

Astfel, totalul datelor furate ajunge la circa 400GB iar ele au fost uploadate pe multe site-uri de tip torrent, urmând a putea fi descărcate și văzute de oricine. Cei de la Hacking Team au descoperit așadar două vulnerabilități Adobe pe care le-au exploatat, spunând despre ele că reprezintă cel mai frumos bug găsit în ultimii 4 ani, ceea ce evident înseamnă că hackerii au un palmares impresionant de PC-uri atacate cu succes.

Prin prima carență găsită cei de la Hacking Team au fost capabili de a executa diverse coduri pe PC-urile victimelor prin intermediul unui site, fiind posibilă astfel afectarea browser-urilor precum Internet Explorer, Chrome, Mozilla și Safari, indiferent că sistemul de operare a fost Windows, OS X sau Linux.

A doua vulnerabilitate constă într-un driver Adobe din Windows, ceea ce face ca absolut toate variantele de Windows să fie afectate, indiferent că vorbim de XP, Vista, 7 sau 8. Defectul le permite atacatorilor cibernetici să-și însușească statutul de administrator pe PC-ul victimei, iar ceea ce poate urma apoi e lesne de ghicit. Există însă și un aspect pozitiv, conform unui purtător de cuvânt al Microsoft: această vulnerabilitate nu poate de una singură să-i permită atacatorului să creeze prejudicii proprietarului PC-ului.

Cercetătorii recomandă puternic ca toți cei care folosesc Flash-ul de la Adobe să facă update către ultima versiune, pentru că doar așa pot diminua drastic riscul de a fi supuși atacurilor cibernetice de la organizația Hacking Team. Bineînțeles că le poate fi doar de folos și instalarea unui antivirus puternic care să efectueze update-uri și scanări cât mai dese.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.