Joc pe televizor lăsat să funcţioneze timp de 20 de ani fără oprire

0
703

În lumea jocurilor video clasice foarte mulţi gameri obişnuiesc să creadă că vechile medii de stocare, cum ar fi CD-urile sau casetele de jocuri video pe televizor, sunt cele mai sigure. Nu de fiecare dată această teorie este şi adevărată. De cele mai multe ori discurile se pot zgâria cu uşurinţă iar în cazul casetelor cu jocuri video, bateriilor care alimentează memoria SRAM din acestea îşi pot pierde din putere în timp şi astfel se pierd şi datele odată cu ea.

Unui astfel de gamer din Japonia îi este atât de frică să piardă salvarea jocului Umihara Kawase, încât şi-a ţinut jocul Super Famicom pornit aproape 20 de ani fără întrerupere. Gamerul japonez a declarat într-un tweet că „Sunt foarte sigur că generaţia mea de Umihara Kawase este prima apărută. A fost găzduită în jocul meu SNES timp de 20 de ani, având 180.000 ore de funcţionare. Dacă va există vreo până de curent, cu siguranţă voi pierde salvarea jocului”.

În ciuda faptului că deţine impresionanta salvare blocată în jocul lui Super Famicon, japonezul şi-a dovedit loialitate de fan al jocului cumpărând şi varianta pentru PS Vita, Sayonara Umihara Kawase. Versiunea vine la pachet şi cu jocul original din 1994 ca bonus, aşadar indiferent dacă îşi va pierde salvarea de pe jocul pe televizor în urma unei pene de curent, îi va rămâne ca opţiune jocul de pe PS Vita.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.