Modelul X al companiei Tesla s-ar putea să rateze data de producție țintă

0
471

În ultimii ani, Modelul S al companiei de autovehicule Tesla a câștigat inima pasionaților de automobile și, totodată, cea a pasionaților de automobile care funcționează pe bază de electricitate. Cu toate acestea, doar câteva persoane din fiecare categorie socială sunt capabile să își permită vehiculul. În urmare, modelul următor, Model 3, va costa 35.000 de dolari și va fi mașina „accesibila” clasei mijlocie, acest lucru însemnând că cei de la Tesla vor să aducă statutul de mașină luxoasă la mașină accesibilă pentru oamenii obișnuiți. Modelul 3 a întâmpinat pe parcurs întârzieri de producție deoarece Tesla nici nu a creat prototipul inițial al mașinii.

Celelalte autovehicule ale companiei Tesla: Roadster, Model S și viitorul Model X, urmează aceeași traiectorie de dezvoltare. Mai întâi, compania creează un concept al vehiculului care ar putea sau nu să funcționeze. Apoi, construiesc mai multe prototipuri alfa ale vehiculului- menite să testeze detaliile de design. Odată ce aceste detalii sunt reparate, compania trece la stadiul beta. În majoritatea timpului, companiei de autovehicule electrice îi ia 18-24 de luni să treacă de la stadiul de prototip la vehicul de producție. Cu prototipul noului vehicul, Model 3, aparent încă nedezvoltat, cel mai probabil va trebui să așteptăm 3 sau 4 ani pentru a vedea mașina.

Întârzierile Tesla sugerează precum compania a întâlnit mai multe probleme de design decât se așteptau, dar acest lucru nu semnifică alte probleme fundamentale ale companiei. Modelul X este un sedan crossover, având deja peste 16.000 de precomezi. În timp ce există suprapunere substanțială între Model X și Model S, Tesla tot trebuie să intensifice producția unui întreg model deoarece cele două modele de vehicule au în comun doar 60% de piese.

Prețul mașinii noi, Model 3, va fi în jur de 35.000 de dolari fără TVA și va avea o distanță maximă de 321 de km. Tesla a declarat anterior că 2017 a fost data de producție țintă și că ar putea dura până la trei ani pentru ca producția de la sol să fie suficient de mare pentru a satisface cererea inițială.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.