Mozilla va testa anunțuri pe Firefox care sunt bazate pe istoricul căutărilor

0
454

Programul de advertising din cadrul browserului Mozilla Firefox va suferi noi modificări: începând de săptămâna viitoare utilizatorii Firefox vor fi întâmpinați de Suggested Tiles pe fiecare tab nou deschis, o rubrică foarte utilă ce se va alătura mai vechilor Directory Tiles și Enhanced Tiles.

Suggested Tiles, după cum îi sugerează și denumirea, are misiunea de a oferi sugestii utilizatorilor, bazate pe istoria căutărilor acestora cu ajutorul browser-ului de la Mozilla. Dacă ați căutat pe Internet episoade cu Tom & Jerry, de exemplu, Suggested Tiles vă va oferi link-uri către magazine și jocuri de PC cu Tom & Jerry, dar poate și cu producții „înrudite” gen Tiny Toons sau The Flinstones.

Dacă unii consideră că au cunoștințe mult prea vaste și găsesc prezența rubricii Suggested Tiles ca fiind inutilă și agasantă, ei pot foarte ușor să se descotorosească de ea cu doar câteva click-uri: din New tab controls trebuie doar să debifeze Include suggested sites.

Unul dintre vice-președinții companiei Mozilla, pe numele său Darren Herman, a declarat că prin Suggested Tiles se dorește respectarea intimității utilizatorului și furnizarea de anunțuri relevante pentru el, ceea ce probabil constituie o premieră pentru un sistem care generează reclame.

Oficialii companiei Mozilla au creat un întreg blog în care oferă detalii amănunțite legate de modul cum funcționează Suggested Tiles, toate fiind reguli stricte după care rubrica se ghidează în căutările sale.

Suggested Tiles va începe să-și facă apariția printre utilizatorii de Firefox începând cu vara acestui an, pentru început doar în SUA. Primul val de anunțuri vor fi despre alte produse Firefox și inițiative ale celor de la Mozilla, urmând ca rubrica să se orienteze apoi și către partenerii de conținut.

Potrivit ultimelor statistici, Firefox rămâne pe poziția secundă în topul celor mai utilizate browsere web la nivel mondial, fiind devansat doar de Google Chrome. Țările în care Firefox se bucură de cea mai mare popularitate sunt Germania, Polonia și Indonezia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAnTPcfnGiw

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.