NASA a testat cu succes avioane noi

0
533

S-a descoperit o nouă cale de a salva milioane de dolari în vederea costurilor ce ţin de combustibilul unor avioane, precum şi cum se pot face acestea din urmă să fie mai puţin zgomotoase în zbor şi la contactul cu solul când aterizează: dotarea lor cu un set de aripi de ultimă generatie.

Suprafaţa aripilor îşi poate schimba forma în timpul zborului avionului la altitudine medie, această tehnologie fiind testată de cei de la NASA.

Materialele de categorie uşoară folosite pentru a se construi aripile flexibile nu numai că vor reduce considerabil greutatea avionului, dar vor permite designerilor să le modeleze astfel încât să îmbunătăţească economia destinată combustibilului. Chiar mai mult, ele pot fi retehnologizate şi aplicate fără probleme avioanelor funcţionale. Se speră ca în viitor să se mizeze tot mai mult pe această tehnologie a aripilor flexibile în cadrul aviaţiei.

Cercetătorii de la NASA au elaborat noua tehnologie în colaborare cu Air Force Research Laboratory (AFRL) şi compania FlexSys. Testarea noii tehnologii a inclus 22 de zboruri care au fost efectuate în decursul a 6 luni la Centrul de Cercetare a Zborurilor Armstrong din California.

Managerul Pete Flick de la centrul din California a declarat că toate testele de zbor efectuate s-au derulat cu succes, fără a se întâmpina probleme tehnice semnificative.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.