Nokia nu revine la producţia de telefoane

0
525

Veste tristă pentru fanii Nokia: firma finlandeză a anunţat de curând printr-un comunicat oficial că nu va reveni la producţia de telefoane mobile, domeniu la care au fost lideri mondiali în trecut.

Deşi multe surse au alimentat informaţiile cum că Nokia va produce din nou telefoane, trezind tot felul de speculaţii incitante gen apariţia primului telefon Nokia cu sistem de operare Android, toate informaţiile de acest gen au fost negate. De exemplu, un oficial Nokia China a confirmat acum circa o săptămână că a sa companie are planuri de a reveni la producţia de telefoane.

În comunicatul lor oficial, cei de la Nokia au menţionat inclusiv imposibilitatea de a reveni la producţia de terminale pentru consumatori din respectivul sediu de cercetare şi dezvoltare din China. S-a semnalat şi faptul că unui director Nokia Networks i-au fost atribuite o serie de comentarii într-un mod incorect.

Se credea că de anul viitor vom avea parte de noi smartphone-uri Nokia, ceea ce ar fi fost un moment perfect pentru o astfel de tranziţie din pricina faptului că înţelegerea cu Microsoft previne realizarea de telefoane Nokia doar până la finele lui 2015. Însă e de asemenea interzisă licenţierea brandului Nokia pentru producţia de telefoane de către terţi până spre sfârşitul anului 2016.

Aşadar, este o certitudine faptul că orice s-ar întâmpla va trebui să mai aşteptăm cel puţin până în 2017 pentru a asista la lansarea unui nou smartphone Nokia.

Probabil că sumedenia de zvonuri şi informaţii cum că Nokia revine la producţia de telefoane s-a bazat şi pe faptul că firma finlandeză a cumpărat de curând Alcatel.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.