Peste 30% dintre copiii mai mici de un an folosesc device-uri mobile

0
574

Mulți părinți din ziua de azi apelează la smartphone-uri sau la tablete pentru a-și ține copiii ocupați. Este de înțeles având în vedere că aceste device-uri sunt capabile de aproape orice. Gadgeturile din prezent pot rula jocuri, filme, cărți audio și așa mai departe.

Potrivit unui nou studiu prezentat în cadrul conferinței anuale Pediatric Academic Societies, mai mult de o treime dintre copiii din Statele Unite care nu au împlinit încă vârsta de un an au folosit cel puțin o dată un device mobil precum smartphone-ul sau tableta. Procentul se ridică la un îngrijorător 36 la sută.

Acel procent scade la 30 la sută pentru copiii de un an și 2 la sută pentru cei de patru ani. Cel mai mare procent s-a înregistrat la copiii în vârstă de doi ani, 36% dintre ei folosesc regulat device-uri mobile pentru a se juca, însă procentul scade după acea vârstă. În principal părinții le oferă acces copiilor la astfel de gadgeturi deoarece aceștia sunt prea ocupați cu treburile casnice, cel puțin așa sugerează studiul.

Unii părinți afirmă că apelează la astfel de metode pentru a-și calma copiii sau pentru a-i ține ocupați în timp ce aceștia sunt plecați de acasă, în timp ce 29 la sută dintre părinți spun că este cea mai bună metodă de a-i adormi.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.