Noua platformă lansată: YouTube Kids!

0
654

YouTube a lansat recent o nouă aplicație dedicată exclusiv copiilor. Acest nou spațiu virtual a fost inițiat în urma unor studii lansate de cei de la Youtube în care aceștia au observat faptul că navigarea pe internet s-a dublat în ultimul an față de anul precedent.

YouTube Kids furnizează conținut destinat copiilor, oferindu-le la îndemână video-uri redate automat, comenzi vocale, grafica fiind adaptată pentru preferințele celor mici. Asta înseamnă că ei nu vor putea lăsa comentarii, nu vor putea încărca video-uri, iar textele de pe pagină vor fi minimalizate.

Cel mai probabil cei de la YouTube au făcut acest lucru pentru a ține o evidența mai clară asupra publicului țintă, și asupra mediei de vârstă asupra căreia se adresează. În fond pentru o „targetare” mai exacta a publicului.

Bineînțeles că aceste categorii noi de video-uri vor fi plătite mult mai prost decât înainte ținând cont că plasarea de produse s-ar face mult mai greu. Însă, cu toate acestea, au fost promovate canale precum Sesame Street, The FuZees, sau Disney Collector, care au un scop pur educativ și îi ajută pe cei mici să descopere lucruri noi.

Momentan această opțiune este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite, care folosesc atât Android cât și IOS.

YouTube Kids va fi gratuit, și în mod cert va fii folosită de mulți copii, însă nu știu cum vor reuși cei de la YouTube să monetizeze aceste categorii și să plătească producătorii de conținut. Rămâne de văzut cum va decurge planul și cum va evolua ideea acestora.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.