Noul software de la Facebook te recunoaște fără să-ți vadă fața

0
643

Fără deosebire, toți dorim să arătăm aproape de limita perfecțiunii când postăm poze pe Facebook cu înfățișarea noastră. De multe ori se întâmplă să fim fotografiați de alți membri ai familiei sau de prieteni în situații în care poza respectivă nu ne avantajează sau poate chiar nu dorim să fim fotografiați, așa că obișnuim să ne acoperim fața în ultimul moment pentru a nu fi recunoscuți.

Iată că liderul departamentului de inteligență artificială de la Facebook, Yann LeCun a declarat că echipa condusă de el a dezvoltat un software ai cărui algoritmi sunt capabili să recunoască o persoană fără a-i vedea fața. El a precizat că așa cum oamenii pot recunoaște unele persoane privindu-le din spate, software-ul său e capabil de aceleași performanțe.

1

Bazându-se pe faptul că fiecare om are anumite caracteristici, LeCun a explicat cum o persoană poate fi recunoscută după alte indicii decât trăsăturile feței, anume coafuri sau frizuri, tipul de îmbrăcăminte purtat sau chiar după conformația și postura corpului fiecăruia.

https://www.youtube.com/watch?v=YOx4bQea6ME

Noul software a vizionat un număr de 40,000 de fotografii de pe Flickr, unele fețe fiind vizibile iar altele nu, în final software-ul obținând un procent de acuratețe a recunoașterii persoanelor de 83%, acest rezultat uluitor fiind prezentat la începutul acestei luni la conferința ComputerVision and Pattern Recognition din Boston, Massachusetts.

Noile progrese făcute în domeniul recunoașterii unor persoane pot fi utile pentru aplicații de tipul Facebook Moments dar gândindu-ne la vastele posibilități ce pot fi accesate de Facebook cu ajutorul acestei tehnologii supraomenești începem să devenim puțin neliniștiți deoarece acest lucru poate aduce prejudicii asupra unor setări de confidențialitate.

4

Acest software se prezintă ca un avantaj consistent față de concurență, aplicația Google Photos neavând încă ceva similar. Nevoia de intimitate a unor persoane va fi afectată cu certitudine dar vor exista și efecte pozitive precum recunoașterea infractorilor cu ciorap sau fes pe cap, acest software arătându-se favoritul oamenilor legii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.