O firmă celebră își va dota laptopurile cu un buton special pe tastatură pentru Cortana

0
949

Deși mulți tind să fie malițioși în privința programului Cortana, considerând că acesta este mai mult pentru persoanele prea comode din fire, este de neconstestat succesul imens pe care-l are serviciul de la Microsoft, dispus sub forma unui asistent personal inteligent menit să comunice cu utilizatorul și să răspundă la diferite comenzi ale acestuia. Disponibil momentan doar pentru sistemele de operare Windows Phone și Microsoft Band, programul Cortana va putea fi accesat în viitorul apropiat și de pe telefoanele inteligente cu Android și iOS, dar și de pe toate device-urile ce vor fi dotate cu mult-râvnitul Windows 10.

Celebra corporație Toshiba a anunțat prin intermediul vice-președintelui Jeff Barney că are de gând să trateze ceva mai special serviciul Cortana de pe laptopurile cu Windows 10, urmând să construiască pe tastatură un buton dedicat exclusiv programului dezvoltat de Microsoft. Așadar, fiecare laptop cu Windows 10 creat de Toshiba va avea pe tastatura sa un buton special pentru lansarea programului Cortana, poziționat undeva în stânga-sus și inscripționat cu sigla asistentului personal inteligent și mesajul său de introducere „Hi. I’m Cortana.” („Salut. Eu sunt Cortana”).

Același Jeff Barney a motivat planul celor de la Toshiba prin a spune că membrii companiei vor să se asigure că Cortana își ascultă utilizatorii atunci când aceștia doresc lucrul ăsta. Pe lângă inițiativa implementării unui buton special, cei de la Toshiba vor să îmbunătățească serviciul Cortana și prin introducerea de microfoane de mare fidelitate pe viitoarele laptopuri, pentru ca programul să perceapă într-un mod mult mai eficient ceea ce spune utilizatorul.

Nu știu cât de utilă li se va părea posesorilor de PC-uri introducerea butonului Cortana, dar în orice caz faptul că programul va putea fi accesat și de pe alte device-uri în afară de smartphone-uri și tablete poate fi destul de îmbucurător pentru lumea digitală, pentru că utilizatorii își vor putea accesa serviciile dorite folosind tot mai puțin tastatura. Cei de la Microsoft au lansat de ceva vreme suport de tip touch pentru Windows 8, însă multe monitoare externe nu sunt compatibile cu această tehnologie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.