O maşină electrică vrea să depăşească performanţele Tesla

0
712

Tehnologia maşinilor Tesla atinge stadarde extrem de ridicate, neavând la momentul de faţă pe piaţă nici un competitor care să aducă contrariul puterii de funcţionare a maşinii, ţinând cont că este vorba despre un autovehicul ce funcţionează în mod exclusiv pe bază de energie electrică.

Mai multe companii încearcă să întreacă „trendul” Tesla, dorind să aducă maşini din ce în ce mai avantajose la preţ şi cât mai avansate din punct de vedere tehnologic. Nu toţi producătorii reuşesc să uimească, însă unii aduc ceva diferit care ar putea să întreacă cu adevărat tehnologia maşinilor Tesla. Un exemplu concludent in acest caz este reprezentat de Venturi Buckeye Bullet-3, un prototip de maşină electrică ce promite să devină pe viitor un competitor direct pentru maşinile Tesla, având la bază tehnologii de la unii dintre cei mai mari producători de maşini electrice, respectiv Venturi şi inginerii de la Universitatea Ohio.

venturi-buckeye-bull-3_600x0w

Potrivit informaţiilor relatate de dezvoltatori, noua maşină electrică poate să atingă până la 644 de kilometri pe oră. Are un design extrem de interesant, însă nu unul familiar maşinilor Tesla, aducând mai mult spre o formă aerodinamică. Mai mult decât atât, maşina se poate lăuda cu 1.500 de cai putere bazaţi in totalitate pe eficiența energiei electrice de la opt pachete de baterii litiu-ion.

vbb-3-frame-660

Cei de la Venturi au mai folosit acest model de motor şi la alte maşini, însă de data aceasta au ales să intervină cu câteva schimbări, crescând voltajul cu mult faţă de modelul clasic. Potrivit Ars Technica, maşina foloseşte două motoare EV în fiecare unitate pentru a transmite suficient de multă putere.

VBB32015_CoolingTankWeldCrack_1_

Iniţial David Cooke a vrut să aleagă carbonul pentru construcţia maşinii, însă anumite elemente l-au făcut să se razgândescă, motiv pentru care a ales oţelul, care de altfel este unul dintre cele mai puternice aliaje din lume. Totodată, construcţia maşinii din carbon ar fi implicat şi un cost suplimentar de aproximativ 500.000 de dolari, bani pe care i-a investit în alte tehnologii pentru ai oferi maşinii o „herghelie de cai putere”.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.