Galaxy Note 6, probabil cel mai scump telefon lansat vreodată de Samsung

0
972

Au trecut doar câteva zile de când cei de la Samsung au lansat în cadrul Mobile World Congress 2016 două dintre cele mai aşteptate telefoane ale anului, Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge. Dar cu toate acestea se pare că nu este îndeajuns de mult pentru utilizatori, motiv pentru care au lansat zvonuri cu privire la o posibilă apariţie a lui Samsung Note 6.

Inginerii de la Samsung şi-au pregătit un plan foarte stabil în privinţa viitorului Note 6, lucrând deja la o tehnologie ce prevede creşterea capacităţii de stocare a device-urilor mobile. Mai exact, aceştia au început producţia pentru chip-ul de 256GB realizat pe baza standardului Universal Flash Storage 2.0 (UFS), care în comparaţie cu modelele existente deja pe piaţă aduce îmbunătăţiri radicale pe device-urile mobile, viteza lui de scriere şi citire fiind chiar mai rapidă faţă de cea existentă pe SSD-urile SATA de pe PC-uri.

Conform relaţilor făcute de cei de la Samsung, noul CHIP de memorie dispune de 850MB/s pentru citire şi 260MB/s pentru scriere. Mai mult decât atât, chipul poate realiza până la 45.000 de citiri şi 40.000 de scrieri pe secundă, ceea ce confirmă cu succes faptul că este de două ori mai rapid faţă capacităţile memoriei UFS. Pe lângă toate acestea, Samsung aduce suport pentru USB 3.0 care în combinaţie cu CHIP-ul bazat pe tehnologia V-NAND va permite transferul unui fişier video 1080P cu o durată de 90 de minute în doar 12 secunde.

Samsung Note 6 va fi primul telefon de serie care va dispune de performanţa acestui chip, urmând totodată să fie lansat oficial în luna septembrie a anului curent. Din păcate nu avem informaţii cu privire la preţ, însă dacă ţinem cont de faptul că preţul terminalelor mobile creşte în funcţie de capacitatea de stocare, ne putem aştepta ca viitorul Note 6 să fie unul dintre cele mai scumpe telefoane lansate vreodată de Samsung, ţinând cont că vine cu 256GB spaţiu de stocare şi viteze uriaşe de transfer.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.