Un hacker a demonstrat cât de uşor se pot fura conturile online

0
602

Hackingul în zilele noastre a atins limitele imposibilului, acum orice informatician cu ceva cunoştinţe de hacking are oportunitatea pe baza tutorialelor să îţi acceseze computerul, telefonul şi orice alt device, fără ca tu să bănuiești că cineva îţi urmăreşte activitatea.

Hackerii sunt acele persoane care nu caută să devină răuvoitoare pentru sistemul tău computerizat, ei având în special ca obiectiv principal găsirea unor vulnerabilităţi de sistem pe care să le raporteze mai apoi la provider. Din păcate pe lângă hackeri sunt şi crackeri, care în mare parte urmăresc să îţi fure conturile şi să le folosească în interes personal. Nu trebuie să confundăm aceşti doi termeni, întrucât fiecare are un obiectiv separat, unul mai bun şi altul mai rău.

În general hackerii nu au nevoie de foarte multe instrumente şi componente hardware atunci când doresc să între în baza de date a unei companii, în telefoanele sau computerele persoanelor din jurul lor, ei bazându-se în special pe spargerea barierei dintre internet şi sistem, pentru a ajunge acolo unde îşi doresc. Hacker-ul Jessica Clark a făcut o demonstraţie în acest sens, reuşind să spargă contul jurnalistului Kevin Roose în doar câteva minute şi de sigur cu permisiunea lui.

Pentru început hackerul a creat un dosar alcătuit din 13 pagini de pe urma căruia a sustras informaţii cu privire la majoritatea site-urilor în care victima s-a logat, inclusiv rețele sociale şi conturi bancare. Odată ce a ajuns să afle parola, datorită sistemelor avansate de securitate din zilele noastre, pentru că s-a logat de pe un dispozitiv total necunoscut i s-a solicitat confirmarea pirn intermediul numărului de telefon. Hacker-ul a avut o soluţie şi pentru această barieră de securitate, folosind un software special prin intermediul căruia a clonat numărul de telefon ca mai apoi să confirme logarea pe site-ul respectiv.

Va lăsăm în compania clipului video de mai jos pentru a vedea cu exactitate reuşita hackerului:

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.