O serie de zboruri American Airlines au fost amânate datorită unei erori apărute la iPad-ul piloților

0
450

Pe parcursul ultimilor ani, tot mai multe companii au înlocuit documentele și dosarele de hârtie cu device-uri electronice, iar liniile aeriene nu fac excepție. Piloții companiei American Airlines au aruncat la gunoi hârtiile în favoarea iPad-ului. Deși la prima vedere pare a fi o soluție mult mai simplă, piloții au întâmpinat recent o serie de probleme din cauza tabletelor. Noaptea trecută, un număr destul de mare de zboruri American Airline au fost anulate sau amânate din cauza unui glitch apărut la software-ul device-urilor.

Având o greutate de aproximativ 15 kg, întreg pachetul de hârtii al piloților care cuprindea dosare, manuale operaționale, documente de referință și diagrame ale terminalului, a fost înlocuit cu mult mai ușorul iPad, însă acesta nu pare să fie prea stabil. Conform unor detalii oferite de cei de la American Airlines în cadrul unei declarații oficiale, o eroare apărută la aplicația software a tabletelor a ținut la sol câteva avioane noaptea trecută.

Andrea Huguely, director American Airlines, a afirmat că unele zboruri au întâmpinat dificultăți datorită unei defecțiuni la iPad-ul piloților, iar câțiva dintre ei au fost nevoiți să se întoarcă în zona de așteptare a aeroportului pentru a avea acces la o conexiune Wi-Fi că să poată rezolva problema.

Deși acum situația pare să fie sub control, Huguely a declarat că va avea loc o investigație condusă de companie pentru a determina cauza erorii. Această întâmplare ia determinat totuși pe unii piloți să se întoarcă la vechile metode și să folosească din nou documente de hârtie. American Airlines a fost prima linie aeriană care a obținut acordul FAA pentru folosirea iPad-urilor pe parcursul zborurilor și acum pare să fie prima companie care întâmpină dificultăți cu aceast sistem.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.