Află cum poți să îmbunătățești performanța unei plăci video Nvidia cu 5%

0
568

Entuziaștii hardware-ului, cei pasionați de overclock și gamerii împătimiți au multe lucruri în comun, printre acestea se numără și dorința de a scoate întotdeauna ce e mai bun de la sistemul lor. Dacă faci parte din oricare dintre cele trei categorii de mai sus și dispui de o placă video Nvidia, azi e ziua ta norocoasă, pe internet tocmai a fost făcută publică o metodă prin care poți să-ți îmbunătățești performanța plăcii video cu până la 5%. Mai exact numărul frame-urilor pe secundă va crește cu aproximativ 3-5%. Acest tweak a fost dezvăluit pe Reddit de către userul lhikary.

lhikary a observat recent că placa lui video încearcă să conecteze jocurile la o consolă portabilă Nvidia Shield, însă el nu dispune de o astfel de consolă. Funcția face parte din serviciul Nvidia Streaming în Windows și este presetată să pornească de fiecare dată când sistemul de operare se încarcă și rulează.

În cazul în care nici tu nu ai o consolă portabilă Shield, nu are rost să irosești resursele plăcii video pentru un astfel de serviciu.

Nvidia Shield settings

Pentru a dezactiva această opțiune, tot ce trebuie să faci este să tastezi services.msc în run pentru a accesa Windows Services, în acea listă de servicii găsește și deschide NVIDIA Streamer Service apoi oprește serviciul în cazul în care acesta rulează și setează disabled la Startup type. După ce ai efectuat toate modificările este recomandat să dai restart computerului apoi să verifici încă odată dacă nu cumva serviciul s-a pornit din nou după restart.

Serviciul este necesar din păcate pentru ShadowPlay, așa că în cazul în care folosești această funcție va trebui să pornești din nou serviciul manual sau pur și simplu să nu îl mai dezactivezi. Este foarte posibil de asemenea să fii nevoit să repeți toți acești pași după fiecare update al driverelor.

Câteva fps-uri în plus sunt insesizabile pentru majoritatea dintre noi, însă dacă sistemul tău rulează jocurile la limita decenței sau dacă pur și simplu vrei doar să obții o performanță mai bună, aceste modificări merită efectuate.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.