ODiN vrea să schimbe percepţia oamenilor asupra mausilor

0
546

Încă din anul 1960 când s-a lansat oficial primul mouse, dezvoltatorii nu au mai reuşit să îl îmbunătăţească din punct de vedere a modului de interacţiune. Singura schimbare a fost făcută la design şi la sistemul de funcţionare, schimbând rotiţa cu un senzor optic, astfel fiind capabil să ofere o experienţă mult mai simplistă şi mai comodă de utilizare. Întrucât oamenii nu vor fi niciodată suficient de mulţumiţi de dezvoltarea tehnologiei, ODiN îşi face apariţia şi „sparge gheaţa”.

Noul maus este total diferit faţă de modelele cu care v-aţi obişnuit până acum, beneficiind de un nou sistem cu laser, ce permite o utilizare mai uşoară, întrucât proiecţia oferită de acesta poate fi văzută pe orice suprafaţă, astfel încât să va ofere oportunitatea de a mişca cursorul chiar şi atunci când nu dispuneţi de un mousepad sau de o zona bună de alunecare.

Este o inovaţie destul de interesantă dacă stăm şi ne gândim la ultimele apariţii din domeniu, mai exact la Kinect, camera celor de la Microsoft ce permite mişcarea şi aranjarea obiectelor în computer sau consola doar cu ajutorul gesturilor în aer. Momentan ODiN este finalizat şi poate fi precomandat de pe Kickstarter, urmând mai apoi când începe producţia în serie să fie văzut şi în magazine la preţuri rezonabile. Personal dacă aş dori să experimentez un nou mod de lucru, cu siguranţă aş alege ODiN, întrucât îmi oferă flexbilitatea şi portabilitatea de care am nevoie.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.