Oferta Facebook de acces gratuit la Internet oriunde în lume nu e agreată de toți

0
626

De ceva vreme, fondatorul celei mai mari rețele de socializare, Mark Zuckerberg, are un vis. El dorește să ofere conexiune gratuită la Internet tuturor persoanelor lipsite de acest ”must have” al secolului XXI. In schimb, fondatorul Facebook vrea ca toți acești noi internauți să se înscrie pe platforma sa.

3

Din păcate pentru Zuckerberg, o mulțime de proteste, din ce în ce mai vehemente se adună împotriva mărețelor sale planuri. Protestatarii, un număr de 67 de grupuri pentru drepturile omului au lansat de curând o scrisoare deschisă și o petiție în care menționează că: ”proiectul încalcă principiile de neutralitate netă, pune în pericol libertatea de exprimare, egalitatea șanselor, securității, confidențialității și inovației”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cbO60wItnPM&feature=youtu.be

Problema care se pune constă în faptul că Internet.org oferă acces numai la un număr limitat de site-uri din întregul web, ceea ce înseamnă că nou conectații utilizatori ai țărilor în curs de dezvoltare nu vor avea acces la întreaga lățime de bandă a web-ului.

 

Totuși, fondatorul Facebook nu prea bagă în seamă protestele împotriva planului său, drept dovadă serviciul gratuit de internet mobil a ajuns deja în locuri ”virgine” din India, Columbia, Kenya, Zambia și Tanzania.

4

In cadrul conferinței Q&A un reporter a comentat că Internet.org oferă numai serviciul de bază, Zuckerberg replicând prompt că ”având ceva conectivitate și ceva abilitate de a distribui conținut este întotdeauna mai bine decât n-ai avea deloc conexiune”. Acesta a continuat să explice că misiunea Facebook este de a oferi oamenilor puterea de a experimenta orice.

2

Chiar dacă unele persoane nu au posibilitatea să călătorească într-un loc anume, să se întâlnească personal cu altcineva sau chiar dacă ar dori să construiască ceva imposibil din punct de vedere fizic în lumea reală, scopul proiectului său este de a ajuta crearea unui mediu virtual în care oricare utilizator va avea posibilitatea de a face acel gen de lucruri la care nu s-ar fi gîndit niciodată că le poate realiza.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.