Ossia Cota promite încărcarea wireless a device-urilor de la distanțe mari

0
624

O companie denumită Ossia axată pe încărcarea wireless a anunțat recent o nouă tehnologie inovatoare numită Cota. Sistemul poate încărca device-uri de la distanțe de până la 9 metri folosind Wi-Fi și antene Bluetooth pe post de receptori. Acest lucru îi va scuti pe producătorii de device-uri de eventualele cheltuieli legate de integrarea unei antene pentru a primi energie wireless.

Potrivit Ossia, tot ce este nevoie pentru a integra această tehnologie sunt o serie de modificări ușoare aduse circuitelor și firmware-ului device-urilor.

Deoarece Cota are o rază de 9 metri poate încărca simultan toate aparatele situate într-o locuință tipică sau într-un birou. Pentru a funcționa, sistemul are nevoie de un încărcător și un receptor situat înăuntrul device-urilor. Receptorul trimite semnale pentru a găsi încărcătorul Cota, odată găsit, acesta trimite înapoi mii de alte semnale care acumulează energie.

Potrivit Ossia, acest tip de tehnologie este extrem de eficient și sigur deoarece absoarbe foarte puțin din puterea totală a semnalului Wi-Fi. Proprietățile fizice ale tehnologiei Cota evită în mod natural tot ce absoarbe energie, cum ar fi oameni, animale sau chiar plante, drept urmare nu reprezintă nici un risc pentru sănătatea celor din jur.

Fiind o tehnologie wireless care încarcă aparatele de la o distanță considerabilă, Cota va rămâne totuși inferioară metodelor tradiționale de încărcare care necesită conectarea smartphone-urilor la o priză.  Tehnologia funcționează la o eficiență de doar 30% din capacitatea unui încărcător clasic pe când un încărcător Wi-Fi de tip pad poate utiliza până la 50% din puterea unei prize. Dezavantajul încărcătoarelor clasice și al pad-urilor constă în faptul că acestea continuă să consume curent chiar și după ce încărcarea unui device a fost finalizată.  Cota pe de altă parte va intra în hibernare după ce aparatul a fost încărcat, drept urmare va consuma mult mai puțină energie.

Ossia lucrează acum la reducerea dimensiunii tehnologiei la nivelul unui chip care poate fi implementat mai ușor în device-uri de către producători. Dacă toate vor merge conform planului, sistemul Cota va fi disponibil pe piață cândva anul viitor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.