Pompierii din Mechanic Falls au utilizat o dronă într-o misiune de salvare

0
501

Pompierii din orașul Mechanic Falls, Maine, au folosit cu succes o dronă într-o operațiune de salvare. La începutul acestei săptămâni, doi tineri în vârstă de 12, respectiv 18 ani, au rămas blocați pe  o stâncă în mijlocul unui râu, într- o zonă periculoasă, unde curentul era foarte puternic, potrivit relatărilor departamentului local de pompieri  și doar tânărul în vârstă de 12 ani purta vestă de salvare. În timp ce pompierii umflau o barcă pneumatică cu care să-l recupereze mai întai pe tânărul echipat cu vestă de salvare, pompierul Frank Roma a utilizat o dronă, DJI Phantom 3 pentru a transporta un cablu, de care era agățat o vestă de salvare pentru cel de-al doilea tânăr, până în locul în care se aflau cei doi. Astfel, tânărul în vârstă de 18 ani  s-a putut echipa corespunzător, înainte de începerea complicatei operațiuni.

  „Am reușit să dirijez drona spre locul în care se aflau și să o cobor la nivelul lor, a declarat Frank Roma postului local de televiziune WMTW. Băiatul a reușit să desprindă cablul și să se echipeze cu vesta de salvare, apoi am înălțat drona și am utilizat-o ca mijloc de observație aeriană.” 

Departamentul de pompieri din Auburn a postat video-ul înregistrat de dispozitiv în timpul operațiunii de salvare pe Facebook.

https://youtu.be/jVxDMaVMFZg

Frank Roma a declarat către WMTW că drona a fost achiziționată din bugetul său personal și că e de părere că dispozitivele de acest gen au un mare potențial ca instrumente de căutare și salvare. „Cred că am exploatat doar o mică parte, de suprafață, din capacitățile uluitoare pe care le pot avea asemenea dispozitive în situații de urgență„, afirmă Roma. „Am putut să văd imaginea de ansamblu în timp real prin prisma dispozitivului și să direcționez drona acolo unde a fost necesar.

 

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.