Este destul de greu să rămâi anonim online în zilele noastre. Rețeaua Tor și VPN-urile ( rețele virtuale private) sunt alegeri curente în rândul jurnaliștilor, activiștilor, informatorilor și chiar în rândul criminalilor dar și așa, aceste soluții nu sunt întotdeauna suficient de sigure. Pentru a veni în ajutorul celor care doresc să- și protejeze anonimatul în lumea virtuală, cercetătorul științific în domeniul securității online, Benjamin Caudill a dezvoltat un nou dispozitiv. Se numește ProxyHam și este mai mult sau mai puțin un hardware proxi, care permite conectarea la un hotspot Wi- Fi public, de la o distanță de până la 2.5 mile (4km).
ProxyHam este compus din două dispozitive separate. Primul constă într- o cutie, care conține un Raspberry Pi, un trio de antene de 900MHz și un card Wi- Fi, ce trebuie plasat în locul în care se alfa sursa publică. La capătul opus este o altă antenă de 900 MHz, utilizată pentru recepționarea semnalului.
Caudill consideră că ProxiHam ar putea fi planul de rezervă sau chiar ultima soluție, în cazul în care alte metode de securitate dau greș. În schimb, este recomandat să fie utilizat împreună cu alte măsuri de securitate, cum ar fi Tor sau VPN.
ProxyHam va fi prezentat în cadrul conferinței de hacking, Def Con, ce va avea loc în Las Vegas, luna viitoare. Caudill intenționează să vândă dispozitivul la un preț de 200$. Opțional, persoanele interesate vor avea posibilitatea să-și construiască propriul ProxyHam, Caudill fiind dispus să pună la dispoziția publicului larg codul sursă, planurile și lista componentelor hardware necesare.
Revizuirile viitoare vor adăuga dispozitivului caracteristici suplimentare, de exemplu, un mod de autodistrugere și un sistem care să permită înregistrarea audio cu cel puțin câteva secunde înainte de distrugerea efectivă a dispozitivului. În plus, Caudill își dorește să micșoreze dimensiunea acestuia, pentru a putea fi mai ușor de ascuns.
[…] Citește aici mai multe despre proiectul ProxyHam […]