Președintele companiei Nintendo a decedat

0
519

Celebra companie de dezvoltare și publicare de jocuri video, Nintendo, a expus public tragica veste cum că președintele său, Satoru Iwata, a decedat în urmă cu două zile la vârsta de 55 de ani, drept urmare a unei rare forme de cancer care i-a afectat canalul biliar.

Vestea este cu atât mai tragică cu cât în urmă cu peste un an, Satoru Iwata a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-i fi înlăturată tumoarea, iar aparent operația a avut succes, dar din nefericire s-a demonstrat din nou că cancerul reprezintă una din cele mai parșive boli. Optimist fiind, Iwata a declarat la acea vreme că nici nu observase vreun soi de simptome care să-l alarmeze, ci își descoperise boala în urma unui control de rutină. Cu toate astea, se suspecta de către mulți că fostul președinte al Nintendo avea probleme mari de sănătate, întrucât el nu și-a făcut apariția în cadrul conferinței E3 din acest an care a avut loc în Los Angeles.

Știrea morții lui Satoru Iwata nu poate decât să întristeze o întreagă comunitate de gameri, pentru că japonezul a avut contribuții mari la dezvoltarea unor jocuri care au servit drept surse de inspirație pentru multe alte creații virtuale. El a ajuns în compania Nintendo în anii ’80 și a participat la dezvoltarea unor jocuri precum Kirby sau Earthbound, dar și la crearea platformelor DS și Wii. În urmă cu 13 ani, munca lui Satoru Iwata era răsplătită pe deplin, el devenind al 4-lea președinte din istoria companiei japoneze Nintendo.

Viitoarele planuri ale lui Iwata pentru compania sa vizau noul hardware NX și o activitate crescută pe piața dispozitivelor mobile, așadar va fi interesant de văzut dacă Nintendo va mai insista pe proiectele respective sau va renunța la ele. Până se vor decide în această privință, oficialii companiei japoneze vor expune public în curând o nouă declarație prin care vor prezenta detalii legate de moartea lui Satoru Iwata.

R.I.P., Domnule Președinte!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.