Project Premonition va preveni răspândirea epidemiilor

0
470

Cercetătorii din cadrul companiei Microsoft, în colaborare cu numeroşi studenţi, au prezentat în Washington rezultatele unui studiu care a stupefiat audienţa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că bolile transmise de ţânţari ucid peste un milion de oameni anual.

Ţânţarii vor deveni dispozitive naturale care vor fi capabile să examineze populaţia animală. Acest proces este esenţial deoarece multe boli infecţioase-cum ar fi Ebola, SARS şi MERS-se regăsesc în regnul animal şi sunt transmise oamenilor prin interacţiuni complexe. Abilitatea lor de a localiza şi proba sângele multor specii vor determină curând monitorizarea viruşilor transportaţi de vieţuitoarele din sălbăticie.

Întregul proces este denumit Project Premonition şi a fost creat în speranţa detectării bolilor înainte de a ajunge la epidemii. Principiul care stă la bază cataloghează ţânţarii ca fiind cei mai importanţi purtători de boli, iar prin analizarea lor se va preveni răspândirea viruşilor. Obiectivul echipei este acela de a dezvolta un sistem prin care se va identifica şi împiedica răspândirea bolilor infecţioase în lume.

Prin urmare, proiectul Premonition propune prinderea şi studierea populaţiilor de ţânţari. Pentru a face acest lucru posibil avem nevoie de capcane mult mai performante-cele folosite în prezent sunt adesea costisitoare şi dependente de substanţe speciale. Echipa de cercetători a companiei Microsoft, alături de studenţi şi de cercetătorii de sănătate, dezvoltă o metodă progresistă de a captura ţânţarii la un preţ redus.

Pentru a trimite şi a colecta capcane din întreaga lumea, chiar şi în locurile cele mai îndepărtate, echipa din spatele proiectului Premonition lucrează la drone semi-autonome. În viitorul apropiat ele vor garanta siguranţa oricărui om sau animal din mediul înconjurător.

În cele din urmă, ţânţarii ajung înapoi în laborator unde sunt analizaţi în amănunt. Astfel, se va obţine o gamă completă de boli existente, dar nedescoperite încă. Aceste acţiuni vor conduce la noi tratamente sau diagnostice şi mai ales la o înţelegere profundă a tuturor factorilor care afectează sănătatea.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.