Review: iPhone 6S, văzut prin prisma unui utilizator Android

0
892


Camera
Camerele foto ale iPhone-urilor au avut întotdeauna megapixeli mai puţini în comparaţie cu flashgip-urile Android, dar după cum spun şi experţii, calitatea unei camere nu se rezumă doar la numărul de pixeli.

În cazul iPhone-ului, combinaţia de pixeli de dimensiuni mai mari şi procesarea imaginii cu ajutorul unor algoritmi inteligenţi a făcut camera de pe iPhone-uri gurveneze în ultimii ani.

Până anul trecut, Apple se diferenţia faţă de ceilalţi producători de telefoane mobile prin lipsa unui stabilizator de imagine. Asta s-a schimbat odată cu venirea pe piaţă a lui iPhone 6, mai exact iPhone 6 Plus. Având 2 modele de telefoane relativ similare, pe lângă mărimea bateriei şi a ecranului, aveau nevoie de un factor major de diferenţiere între celedouă, astfel au ales adauge stabilizatorul optic de imagine pe iPhone 6 Plus.

Din păcate, acest lucru continuă şi cu iPhone 6S, astfel fratele mai mare, iPhone 6S Plus beneficiază de stabilizator iar lui iPhone 6S îi lipseşte cu desăvârşire această funcţie. Contrar îmbunătăţirilor aduse camerei de pe iPhone 6S, lipsa stabilizatorului de imagine va duce la crearea unor fotografii blurate.

O altă funcţie pe care iPhone 6S o etalează este Live Pictures, care nu este ceva chiar nou, fiind întâlnită în trecut şi la HTC Zeo. Deşi pare o funcţie interesantă, poate ocupa valori importante din spaţiul de stocare al telefonului. O imagine normală are o dimensiune medie de 2 MB, în timp ce o fotografie realizată cu ajutorul funcţiei Live Pictures poate ajunge şi la o dimensiune de 4 MB, dublu faţă de cea normală. Acest aspect ar putea deveni rapid o problema serioasă dacă versiunea este de 16 GB, având doar 11 GB disponibili.

Continuare articol pe pagina 8 >>>

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.