Rezoluția imaginilor pe Instagram crește la 1080 pixeli

0
532

Instagram, cumpărată de Facebook în 2012, cu 1 miliard de dolari, pretinde că are în jur de 300 de milioane de utilizatori activi lunar.

Încă din momentul lansării, Instagram a impus limite imaginilor postate de utilizatori prin aplicațiile mobile. Acestea nu puteau depăși dimensiunea de 640 x 640 pixeli dar în acea perioadă, telefoanele nu aveau oricum capacitatea de a surprinde instantanee de dimensiuni mai mari, cu rezoluții mai bune. Însă, restricția a devenit din ce în ce mai perceptibilă odată cu apariția smartphone-urilor. Fiind dotate cu camere performante, acestea pot capta imagini cu rezoluții mari.

Instagram a decis ca limita să urce la 1080 x 1080 pixeli, în beneficiul utilizatorilor, care vor distribui de acum înainte cu mai mult entuziasm, fotografii detaliate.

„Aplicațiile Android și iOS sunt actualizate treptat pentru a putea afișa și stoca imagini cu dimensiunea de 1080 x 1080 pixeli”, a declarat o purtătoare de cuvânt, pentru Instagram, în cursul zilei de luni, adăugând că majoritatea utilizatorilor ar trebui să beneficieze deja în urma acestui update. A refuzat să precizeze când a început Instagram rularea update-ului sau momentul în care se va încheia. De asemenea, nu a oferit informații când a fost întrebată dacă și utilizatorii care accesează rețeaua din fața calculatorului vor beneficia de actualizare.

Noua limită de dimensiune a fost observată pentru prima dată, în cursul zilei de vineri.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.