Greciei i-a fost interzis accesul către Paypal, iTunes și iCloud

0
568

Situația economică nefastă din Grecia dă naștere în continuare unor scenarii sumbre. După ce în ultimii câțiva ani în statul elen PIB-ul a scăzut cu 25%, rata șomajului a ajuns la 33%, au avut loc multe proteste în stradă și urmează foarte probabil renunțarea la moneda euro, grecii mai primesc o lovitură pe măsură: ei nu mai au acces către serviciile celor de la iTunes, iCloud și poate cel mai grav, Paypal.

Cum ar fi să știți că aveți sume importante de bani depozitate în Paypal, de exemplu, dar să nu mai aveți acces la ele? Cum ar fi să nu vă puteți plăți abonamentul la iCloud deși dispuneți de suma de bani necesară, urmând să vă pierdeți și toate fișierele încărcate acolo? Cum ar fi să vă găsiți cardul de credit blocat, rămânând în imposibilitatea de a efectua și alte plăți? Cu astfel de situații sunt nevoiți să se confrunte cetățenii Greciei din această săptămână, drept urmare a noilor legi ale controlului de capital al statului elen. Așadar, din punct de vedere legal, furnizorii de servicii online nu au permisiunea de a accepta vreun soi de plată din partea vreunui cetățean al Greciei, iar prin urmare, cel mai probabil elenii vor fi nevoiți să asiste neputincioși la expirarea abonamentelor pe care le au.

Oficialii de la Apple i-au anunțat pe greci în urmă cu câteva luni că abonamentul de iCloud de 20GB ar putea fi redus la doar 5GB din cauza faptului că plățile lunare nu au putut fi efectuate din cauza problermelor de ordin intern ale Greciei.

Nici măcar grecii plecați în alte țări de pe continent sau de pe alte continente nu vor putea să scape de restricționarea completă a accesului către Paypal, iTunes și iCloud. Cum infrastructura care procesează plățile către aceste servicii este internațională, orice locuitor al planetei care este de origine grec, indiferent că este prezent în Grecia, Franța, Portugalia, Mongolia, Uganda sau Chile, nu va putea folosi Paypal, iTunes și iCloud.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.