Plugin-uri pentru browser-uri care asigură un control mai bun asupra clipurilor video

0
692

Căutarea și descărcarea videoclipurilor de pe Internet pot reprezenta procese destul de dificile mai ales când ești nevoit să „sapi adânc” după conținutul dorit. Se pare că realizatorii add-on-urilor pentru diverse navigatoare Web propun ceva soluții, iar aici voi vorbi despre câteva dintre acestea.

Hola!:

Hola_01large

Cred că imaginea spune tot. Dacă cineva care nu are habar de nimic legat de mediul online te-ar întreba ce e așa special privind Internetul, probabil că i-ai răspunde că prin intermediul său poți afla informații din orice sursă. E adevărat, însă asta presupune ceva documentare și mici eforturi, iar unul din ele e reprezentat de instalarea unui add-on precum „Hola!”, care permite accesul către țări care în mod normal adaugă restricții celor veniți de pe alte meleaguri.
Dacă ai încercat să vizualizezi un video pe site-uri precum Netflix sau Hulu și ai fost întâmpinat de un mesaj în care se preciza că respectivul conținut nu este disponibil pentru țara ta, nu te grăbi să blamezi Guvernul sau pe Președintele țării, pentru că de data asta chiar nu ar avea nicio vină. Add-on-ul „Hola!” reprezintă soluția perfectă, pentru că acesta este capabil să păcălească site-urile că vizitatorul provine dintr-o țară corespunzătoare.
Plugin-ul „Hola!” este disponibil pentru variantele de PC și Android a browser-ului Chrome, dar și pentru Firefox.

Google Cast:

chromecast_pel

Poate că e văzută drept mai puțin utilă decât „Hola!”, dar cu siguranță că poate fi opțiunea ideală pentru cei mai comozi din fire. Excluzând instalarea aplicației care nu presupune mari eforturi, e nevoie de achiziționarea device-ului Chromecast, care costă în jur de 50$. Odată ce aceste condiții au fost îndeplinite, Google Cast poate fi folosit în scopul de a proiecta cu ușurință pe un televizor conținut video dintr-un browser deschis în smartphone. Se pot proiecta astfel clipuri video la calitatea maximă de 720p de pe YouTube, Netflix, Hulu și altele.
Serviciul Google Cast poate fi folosit doar din Google Chrome, indiferent de pe ce platformă.

Video DownloadHelper:

Video-DownloadHelper-download-menu

Disponibil doar pentru Firefox, acest plugin este foarte util pentru capacitatea sa de a salva videoclipuri de pe YouTube sau Daily Motion, dar poate de asemenea și să le convertească dintr-un format în altul.
De îndată ce vizitați un site de pe care DownloadHelper poate descărca videoclipuri, add-on-ul vă va da un semnal prin a-și roti icon-ul. Poate că singura sa meteahnă este aceea că va lăsa un watermark asupra videoclipurilor procesate în caz că ați optat pentru varianta gratuită a plugin-ului.

DownThemAll!:

Downthemall-650-80

Și acest plugin poate fi folosit doar de pe Firefox și s-a dovedit până acum a fi foarte util când vine vorba de descărcare de fișiere de orice fel, după cum îi sugerează și numele. De exemplu, dacă accesați o pagină Web plină de link-uri de download care v-ar interesa, în loc să pierdeți timp prin a descărca pe fiecare în parte, prin plugin-ul DownloadThemAll puteți descărca mai multe simultan sau chiar pe toate prin simplul mod de a le bifa.

Torrent Tornado:

torrenttornado

Acest plugin poate face cam aceleași lucruri ca și uTorrent, doar că vă scutește de deschiderea unei alte aplicații atunci când doriți să descărcați fișiere.
Add-on-ul este disponibil doar pentru Firefox.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.