Root pe Android M în 4 paşi accesibili

0
666

Termenul de root a fost împrumutat de la sistemele de operare bazate pe Linux şi se traduce prin accesul la „rădăcina” telefonului. În cazul Android, rooting-ul este procesul prin care utilizatorul dobândeşte acces de administrator la sistemul de operare. Pe scurt, este operaţiunea prin care se obţin drepturi depline asupra memoriei interne a telefonului, posibilitatea rulării aplicaţiilor care necesită root (cea mai cunoscută este Titanium Backup) sau altele ce permit recuperarea parolelor Wi-Fi, blocarea reclamelor, partajarea conexiunii de Internet etc.

ATENŢIE : Acest proces implică exploatarea unor vulnerabilităţi Android şi utilizarea programelor neoficiale ce pot oferi erori, aşadar poţi „brickui” smartphone-ul (telefonul devine inutilizabil).

Graţie dezvoltatorului DespairFactor, deţinem kernelul Despair care face posibilă rootarea Android M valabilă pentru Nexus 5 şi Nexus 6.

Pentru început este necesar să descărcaţi următoarele :

Odată descărcate fişierele necesare, asiguraţi-vă că aţi plasat SuperSU şi Despair în device-ul curent. În imaginea de mai jos sunt situate în folder-ul de Download, dar le puteţi aşeza în orice loc doriţi.

root 1

Dacă nu aveţi instalat TWRP, nu vă agitaţi şi începeţi să căutaţi TWRP.img pe PC. Următorul pas este click dreapta pe fereastră urmat de click stânga pe Open in Command Prompt. Ceea ce va apărea pe ecran este o fereastră a Command Prompt-ului din sistemul de operare folosit pe calculator.root2

Flash-uirea TWRP nu este dificilă, dat fiind faptul că se realizează prin tastarea fastboot flash recovery TWRP.img (în mod obligatoriu tastaţi numele/versiunea exactă de TWRP utilizată).

root3

 

În acest moment totul este pregătit pentru procesul de root Android M.

PASUL 1 : Bootaţi telefonul în modul de recuperare. Începeţi prin apăsarea concomitentă a butonului de volum sus, jos şi butonul de oprire/pornire. Pentru a naviga la opţiunea de recuperarea apăsaţi butonul de volum jos de două ori, urmat de power şi de rebootarea în TWRP.

PASUL 2 : Ca datele să fie în siguranţă, efectuaţi o copie de rezervă. Rularea prin procesul de backup impune apăsarea pe Backup şi glisarea butonului Swipe to Back Up către dreapta ecranului.

root4

PASUL 3 : Din fereastra principală apăsaţi pe Instal şi navigaţi către folder-ul unde este plasat kernelul Despair. Selectaţi-l şi glisaţi pentru a confirma flash-ul. După terminarea operaţiunii întoarceţi-vă către panoul principal.

PASUL 4 : În fereastra principală apăsaţi încă o dată pe Instal, dar de data aceasta mergeţi către SuperSu. Selectaţi-l, glisaţi şi aşteptaţi ca procesul să se încheie. Tot ceea ce rămâne este să reporniţi smartphone-ul.

root6

 

Acestea fiind spuse, bucuraţi-vă de „noul” telefon!

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.