S-a dezvoltat un nou algoritm pentru siguranța roboților

0
449

Roboţii reprezintă din punct de vedere istoric viitorul tehnologiei, asta datorită funcționalităților multiple şi posibilităţii de a interacţiona cu oamenii. Dezvoltatorii au reuşit să scoată până la momentul de faţă câteva maşinării prototip, dovadă şi filmuleţele de pe Youtube. Fiind încă în perioada de dezvoltare, aceştia au mici probleme cu echilibrul, deseori prăbuşindu-se de pământ chiar şi la cel mai mic şoc. Pentru a evitaţii situaţiile de acest gen, inginerii şi oamenii din domeniu au dezvoltat un algoritm special ce îi va ajuta pe roboţi să cadă în siguranţă, fără a provoca daune atât lor cât şi celor din jur.

Omul reprezintă cel mai bun exemplu în cazul unei pierderi de echilibru, având aproape de fiecare dată posibilitatea să iasă nevătămat din astfel de situaţii, datorită capacităţilor de control dobândite pe parcursul vieţii. Roboţii nu sunt în stare de asemenea performanțe, însă dezvoltatorii ne promit că noua lor tehnologie le va oferi acestora posibilitatea de a-şi amortiza căzăturile. Noul algoritm prevede folosirea unor serii de accelerometre şi camere video, astfel încât în momentul în care robotul îşi va pierde echilibrul, iar în apropierea sa se află o persoană, acesta să îşi schimbe brusc direcţia în cazul unui impact cu solul. Tehnologia se află la momentul de faţă în pragrul de dezvoltare, însă cercetătorii ne promit că atunci când vor lansa un robot inteligent pe piată, capabil să execute fiecare sarcină dată de om, să nu existe nici-un fel de problemă atât cu echilibrul cât şi cu modul său de funcţionare.

Clipul video de mai jos reprezintă dovada a tot ceea ce am vorbit mai sus, în special a modului lor prin care îşi pierd echilibrul, transformând totodată fiecare căzătură într-un filmuleţ viral pe Youtube.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.