Te poți transforma într-un super erou prin intermediul gadgeturilor

0
617

Aproape fiecare copil visează la un moment dat să aibă puteri de super erou și nu puțini sunt adulții care își doresc încă acest lucru, mai ales după succesul recentelor producții Marvel. Din fericire, unii inventatori și proiectanți au dezvoltat câteva gadgeturi interesante, care oferă celor ce le utilizează posibilitatea să experimenteze superputeri în viața reala. În continuare, vă voi prezenta 6 astfel de dispozitive.

1. Dispozitiv pentru alpinism urban

1-spider-boy-scales-tall-buildings_fullbleed

Cu această invenție nu veți putea face salturi peste clădiri dar veți putea escalada în siguranță pereții acestora. Un băiat de 13 ani, Hibiki Kano și-a urmat visul, în ciuda scepticismului părinților, profesorilor și colegilor de clasă și folosind niște aspiratoare vechi, a reușit să construiască un dispozitiv de cățărat ce poate fi purtat în spate. A folosit ulterior aparatul pentru a escalada ziduri înalte de cărămidă, în binecunoscutul stil al eroului său, Spiderman. Adulții l-au obligat să folosească o coardă de siguranță, pentru orice eventualitate dar până acum băiatul nu a căzut niciodată. Singura problemă, în afară de zgomot ar fi că înălțimea la care poate ajunge este condiționată de lungimea cablului de alimentare.

2. Mantia care te face invizibil

quantumstealth06

Această mantie desprinsă parcă din Harry Potter a fost dezvoltată în primul rând pentru uz militar și purtând-o vă puteți confunda cu ușurință cu mediul înconjurător. Invenția se bazează pe tehnologia demonstrată a meta materialelor care reflectă lumina și crează astfel o iluzie optică. Practic, dispozitivul curbează lumina în jurul unui obiect și vă permite să vedeți direct prin el. Din păcate, mantia este în momentul de față doar un concept. Compania care lucrează la această tehnologie refuză să prezinte vreun prototip, invocând motive de securitate.

3. Dispozitivul prin care puteți comunica cu animalele

3-no-more-woof-dog-translator-1

Dacă aveți animale de companie, cu siguranță v-ați dorit într-un moment sau altul să puteți vorbi cu ele într-o limbă înțeleasă de ambele părți. Și probabil v-ați pus întrebări cu privire la ce se ascunde în spatele comportamentului prietenilor necuvântători. „Ce i-ar putea trece prin cap câinelui când se rostogolește pe covor?” sau „Uraste chiar atât de mult poștașul?”
Acest set de căști vă permite într-un final să aflați ce gândesc animalele voastre dragi. Funcționează prin citirea și interpretarea undelor cerebrale pe care apoi le transpune în limbajul uman. Acest proiect a strâns numeroase fonduri în 2013 dar încă nu știm sigur în ce stadiu de dezvoltare se află.

 

4. Costumul rezistent la gloanțe.descărcare (1)

 

Purtând un astfel de costum aveți numai beneficii; sunteți protejat de gloanțe, vă mențineți în pas cu moda și nu sunteți nevoit să vă îmbunătățiți reflexele. Acest super costum a fost creat de Garrison Bespoke, din Toronto, dintr-un material flexibil și ușor, compus din nanotuburi de carbon, similar cu materialele utilizate în confecționarea echipamentelor de luptă. Materialul este cu 50% mai ușor decât Kevlarul dar are proprietatea de a opri un glonț. Dacă nu vă vine să credeți ceea ce citiți, puteți urmări o demonstrație în videoclipul de mai jos, distribuit de CityNews.

5. Exoscheletul HAL

o-CYBERDYNEHALEXOSKELETON-facebook

Acest exoschelet este un alt fel de costum, cu o superputere diferită. HAL, dezvoltat de Cyberdyne, vă transformă într-un cyborg, permițându-vă să efectuați sarcini extrem de grele, apărându-vă în același timp organismul de radiații. Exoscheletul se deplasează practic de unul singur, utilizând o rețea de senzori prin care monitorizează impulsurile electrice din creierul celui care-l poartă (electroencefalogramă, sau mai pe scurt EEG). Acest lucru înseamnă că îl controlați cu ajutorul minții. Dar tocmai asta era și ideea, altfel persoanele echipate cu exoscheletul s-ar simți împovărate de greutatea de 58,96 de kilograme.

6. Casca prin care puteți muta obiecte cu ajutorul minții

article-2097350-119FE676000005DC-931_634x534

Deși nu este gadgetul cel mai modern din listă, această cască cu un aspect bizar ne oferă o altă superputere clasată printre favorite, capacitatea de a muta obiecte, folosindu-vă doar puterea minții. Spre deosebire de exoscheletul HAL, această cască mai puțin plăcută vederii îi permite celui care o poartă să controleze o serie de obiecte, în funcție de modul în care a fost programată. Cercetătorii de la Universitatea din Maryland au conceput-o pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități (cum ar fi persoanele paralizate), oferindu-le acestora o mai mare mobilitate, dându-le posibilitatea de a folosi calculatoare, de a acționa scaune cu rotile motorizate sau membre protetice. Casca funcționează folosindu-se de aceeași tehnologie EEG despre care vorbeam mai sus, citind undele cerebrale într-un mod non-invaziv, ceea ce o face foarte ușor de utilizat.

 

 

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.