Test: Poţi rezolva această ghicitoare despre traversarea unui pod?

0
1286

Ghicitorile pot fi distractive dar în acelaşi pot fi şi stresante. Dar ce poate fi mai satisfăcător decât rezolvarea unei situaţii imaginare destul de complexă?
Cei de pe canalul de Youtube Ted-Ed ne pun mintea la încercare cu o ghicitoare despre poduri sub formă de animaţie. Cum poţi traversa tu şi un grup de oameni pe un pod într-o anumităperioada de timp?

Iată care sunt condiţiile problemei.

Tu şi încă 3 persoane trebuie traversaţi podul. Fiecare persoană are propriul ei timp necesar pentru a trece în partea cealaltă a podului. Pentru lucrurile nu sunt niciodată simple, podul suportă doar greutatea a 2 persoane. Afară este întuneric şi nu există decât o singură sursă de lumină, aşadar una din cele 2 persoane care traversează podul trebuie se întoarcă pentru a lumina calea celorlalţi. Vezi? Ghicitorile sunt „distractive”.

Persoana poate traversa podul într-un minut, persoana B în 2 minute, persoana C în 5 minute iar persoana D are nevoie de 10 minute sănătoase. Toată lumea trebuie traversată încealaltă parte a podului în doar 17 minute. Cum faci asta? Urmăreşte clipul video de mai jos şi vei afla mai multe detalii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.