Importanța sportului electronic in România

0
502

În ultimii ani sporturile electronice au depăşit barierele în tot ceea ce înseamnă gaming, au reuşit să îi aducă în prim plan pe toţi pasionaţii de jocuri video şi să pună bazele unor competiţii extrem de importante. Chiar dacă vorbim de evoluţia jocurilor video şi a evenimentelor eSports pe plan global sau pe plan local, de fiecare dată vom observa o evoluţie din în ce mai rapidă, fapt pentru care ni se confirmă că tot mai multe persoane încep să prindă curaj în acest domeniu. Numai în România, în ultimii ani s-a desfăşurat o masă largă de competiţii eSports, aducând jucători din toate colţurile lumii şi echipe din toate ramurile gaming-ului, întocmai pentru a le prezenta tuturor ce înseamnă cu adevărat o competiţie digitală şi cât de importantă este o astfel de întrecere la nivel global.

ESPORTS

România este puternic susținută pe ramura sportului electronic, fiind printre puţinele ţări ce îşi dau interesul în dezvoltarea acestor evenimente sportive. Dreamhack este cel mai bun exemplu în acest caz, fiind cea mai mare competiţie de gaming desfăşurată până acum la noi în ţară. Încă de la primul eveniment şi până acum cei de la Dreamhack au reuşit să îi scoată în evidenţă pe toţi pasionaţii de gaming, să le ofere şansa de a participa la evenimente sportive electronice şi să câştige premii în bani şi nu numai. Dacă tot vorbim de premii, evenimentul Dreamhack este cel mai în măsură să se laude cu unele dintre cele mai mari sume de bani oferite vreodată echipelor eSports. Ca să vă daţi seama care este interesul oamenilor cu privire la sporturile electronice, vă putem spune că acest nou tip de competiţie poate să devină pe viitor recunoscută la Jocurile Olimpice.

PS: Dacă sunteţi interesaţi să participaţi sau să va întâlniţi cu echipele voastre favorite de gaming, cei de la DreamHack vă invită de pe data de 29 Octombrie şi până pe 1 Noiembrie 2015, la cel mai mare eveniment de gaming găzduit vreodată în România. Marea întrunire va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va fi gazdă a celor mai mari competiţii sportive digitale.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.