Unii oameni adoră să se joace cu „măruntaiele” din PC-ul lor. Alţii preferă să nu se aventureze prea mult în detaliile de sub capotă. Dar ce se întâmplă când cineva chiar are nevoie de a adăugarea unei noi componente, iar interiorul PC-ului îi pare a fi cel mai complicat puzzle întâlnit vreodată?
În acest caz, prima variantă pentru un utilizator nu foarte experimentat ar fi portul USB. Şi asta pentru că în zilele noastre există mii de periferice cu diferite funcţii ce pot fi conectate prin USB. Iar dacă componenta respectivă nu are port USB, nu te panica. Cu siguranţă există un adaptor USB pentru ea.
Insa Acer are cu totul alta idee: sa conceapa un computer, care sa se numeasca Revo Build, si sa stivuiasca module magnetice unul peste celalalt, conectarea intre ele facandu-se posibila cu ajutorului unei interfete care la prima vedere pare sa semene cu vechile port-uri paralele.
Primii care se vor bucura de Revo Build vor fi chinezii şi europenii. În Europa se estimează că va fi lansat la începutul lunii octombrie la preţul de 150 de dolari. Primul model, Revo Build M1-601, va conţine baza, o cutie ce seamănă mai mult cu o combină muzicală din era generaţiei cu cheia la gât, având o dimensiunea de 125×125 milimetri. Deasupra se regăseşte conectorul dedicat modulelor suplimentare. Ca unitate de procesare cel mai probabil va avea fie un Pentium, fie un Celeron, din familia Skylake.
Fiecare modul va fi aşezat unul peste celălalt deasupra bazei folosind pini, ajutat de un magnet pentru o conectare mai uşoară. Nu se ştie exact cât de rapide vor fi aceste porturi sau dacă este nevoie sau nu oprirea unităţii centrale înainte conectării modulelor.
Acer a declarat că modulele vor include HDD de 500GB sau 1TB la alegere care vor fi disponibile imediat după lansare, în timp ce modului pentru reîncărcare wireless şi modulul audio cu difuzoare şi microfon integrate vor fi lansate pe parcurs. Acer nu a făcut publice preţurile acestor module dar cu siguranţă vor compesa preţul foarte mic al bazei.
Deşi pare foarte uşor de upgradat, dacă vrei o memorie RAM mai mare decât cea standard de 8 GB, vei avea nevoie de o şurubelniţă.
Revo Build nu este un proiect spectaculos însă fiecare pas făcut este important în evoluţia dispozitivelor modulare. La fel ca şi Project Ara, Revo Build cel mai probabil este sortit eşecului, însă conceptul va rămâne în picioare pentru viitoarele proiecte care vor prelua ştafeta mai departe în drumul lor spre perfecţiune.
https://www.youtube.com/watch?v=ONmwSY4sKmU