Toyota investește în inteligența artificială

0
520

La sfârșitul săptămânii trecute, producătorul auto Toyota a destăinuit că va investi în viitorul apropiat suma de 50 de milioane de dolari, pentru echiparea noilor sale modele cu tehnologie AI (inteligență artificială), fapt ce pare să arate intrarea gigantului Toyota în cursa dezvoltării vehiculelor care se conduc singure (driverless). Asta după ce au scos primul model de serie alimentat cu hidrogen, Toyota Mirai.

Toyota Mirai
Toyota Mirai

Potrivit declarațiilor reprezentanților Toyota Motors Corporation, vor colabora pe o perioadă de 5 ani atât cu cercetătorii Universității Stanford cât și cu celebrul MIT (Institutul de Tehnologie din Massachusetts), subliniind interesul Toyota pentru o tehnologie ce va putea fi utilizată  cu ușurință de persoanele în vârstă, ale căror abilități de condus în condiții de siguranță scad odată cu trecerea anilor.

3

Pentru început, un laborator din Stanford condus de profesorul Fei-Fei Li va lucra cu MIT și Toyota pentru utilizarea vizualizării computerizate și analizei datelor la scară largă pentru a permite vehiculelor să navigheze fără probleme în situații complexe de trafic.

”Echipa noastră va face astfel încât mașinile inteligente vor putea recunoaște obiectele de pe drum, vor anticipa comportamentul acestora și al oamenilor, luând cele mai sigure și inteligente decizii pentru conducerea vehiculului” a menționat profesorul Li.

4

După ce testele efectuate de Google și alți câțiva producători auto majori cu privire la mașina autonomă (fără șofer) au avut un succes consistent în ultima perioadă, Toyota nu menționează clar că va produce vehicule autonome, ci promite vehicule echipate cu tehnologie inteligentă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.