Un pas mai aproape făcut de eSports pentru a fi considerate sporturi reale

0
523

Cine poate spune dacă eSports sunt sau nu sporturi în toată puterea cuvântului? Neclaritatea liniei de definire a acestora poate fi în sfârșit limpezită odată cu parteneriatul ce va fi încheiat în curând între una dintre cele mai mari organizații de eSports și un organism major de atletism. Federația Internațională de eSports (IeSF) a făcut echipă cu Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) pentru proiectul ”O lume mai bună”. Împreună cu susținerea mai multor sporturi active, campania va căuta să dezvolte planuri de formare și programe de fitness, pentru a ajuta profesional și recreativ jucători ce performează la cel mai înalt nivel.

IeSF dorește ca eSports să fie considerate la modul cel mai serios ca fiind sporturi competitive, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al acestei organizații. Acesta menționează că fenomenul eSports a crescut incredibil în ultimul deceniu și că ideea preconcepută, potrivit căreia jucătorii profesioniști sunt asociați cu stereotipul persoanelor comode ce joacă acasă jocuri pe computer se dovedește falsă, dovedind încă o dată ignoranța cu care este privit acest fenomen.

Noul parteneriat cu IAAF, organism sportiv de referință în istoria și dezvoltarea sportului mondial va ajuta la modificarea acestei idei preconcepute, susține reprezentantul IeSF. In replică, secretarul general adjunct și director de comunicare al IAAF, Nick Davies și-a exprimat încântarea că IAAF va deveni primul organism sportiv partener al IeSF pe care îl consideră unul dintre sporturile cu cea mai rapidă ascensiune din lume, relația dintre cele două fiind așteptată să înceapă în spiritul prosperității ambelor părți, prin prisma explorării unor oportunități interesante de lucru.

Asfel IAAF vede parteneriatul cu IeSF drept o modalitate de obținere a unor tineri jucători mult mai implicați în sportul activ. Orice nouă modalitate, indiferent că aceasta se referă la noi mijloace tehnologice, de a încuraja tinerii să se îndrepte către atletism este binevenită pentru IAAF, după părerea lui Nick Davies. Acest parteneriat ar fi al doilea pas făcut de IeSF pentru atingerea obiectivului de a fi recunoscută ca un organism sportiv normal, după ce anul trecut a devenit membru oficial al TAFISA (Asociația Sportului Internațional pentru Toți).

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.