Un român pasionat de modding a reuşit să construiască un supercomputer care are un design uimitor de practic şi original

0
5447

Alexandru Coman, un tânăr pasionat de arta tridimensională, a postat zilele trecute pe Facebook o creaţie fabuloasă din domeniul Computer Modding.

Pe lângă alte preocupări, Alexandru Coman este foarte pasionat de modarea computerelor, mai exact de construirea unor sisteme computerizate cu forme neobişnuite dar total atrăgătoare şi cu performanţe extrem de ridicate.

Noul său proiect a reuşit să atragă o masă destul de largă de fani, printe care şi redactorii TouchNews.ro. Pozele cu noul computer au circulat pe tot internetul, mai ales pe Facebook-ul celor pasionaţi de calculatoare. Nu este deloc uşor să realizezi un computer unic, care să arate bine dar totodată să fie şi foarte eficient, motiv pentru care apreciem pe deplin munca şi devotamentul oferit acestui proiect.

Carcasele au ajuns să devină tot mai monotone, producătorii fiind limitaţi de clasicile idei, tocmai de aceea o astfel de schimbare este întotdeauna binevenită.

Tânărul modder şi-a dedicat timpul şi pasiunea pentru a face ca acest proiect să devină exact cum şi-a dorit. Întregul ansamblu se bazează pe o masă din metal, transparentă pe partea frontală, care înglobează o serie largă de componente hardware, ce asigură o sursă clară de performanţă pentru orice aplicaţie.

Alexandru Coman, lucrând în mare parte în modelarea 3D are nevoie în special de performanţă, randarea obiectelor tridimensionale şi folosirea programelor de acest gen obligând la construirea unui sistem care să ofere o cantitate suficient de mare de procesare. Totodată, pentru a reuşi să stăpânească temperaturile crescute ale procesorului, plăcii video şi a celorlalte componente, tânărul modder a integrat un sistem bine echilibrat, având atât lichid pentru răcire cât şi coolere ce fac ca fluxul de aer să circule cât mai bine prin „unitate”.

În ciuda timpului investit şi a problemelor apărute pe parcurs, Alexandru Coman a reușit să realizeze un sistem foarte bine optimizat, care să îi satisfacă pe deplin nevoia de modelare 3D cât şi de gaming.

Specificaţii tehnice:

  • Processor: i7 5820K @4.5 Ghz
  • Ram: Corsair Dominator Platinum 16 GB DDR4 2660Mhz
  • Motherboard: ASUS X99 Deluxe
  • Video card: 2x nVidia GTX 980 4GB (OC)
  • PSU: Corsair Professional Series Platinum HX1000i
  • Main Screen: ASUS ROG Swift PG278Q
DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.