Eye Conductor ajută persoanele cu handicap locomotor să compună muzică

0
583

Suntem oameni şi trebuie să ne ajutăm între noi, aşa au gândit şi cei de la Andreas Resfgaard care au dezvoltat un sistem unic prin care persoanele cu handicap locomotor vor putea să compună muzică.

La momentul de faţă pe întreg globul sunt o grămadă de persoane ce suferă de handicap locomotor, multe dintre ele având voce şi ureche muzicală. Din păcate boala stă în calea fericirii lor, oprindu-i din drumul spre succes, spre o carieră muzicală care ar putea să le asigure un viitor şi o sursă sigură de venit.

Până acum nici-o companie nu şi-a dat silinţa să ajute aceşti oameni, să le ofere şansa de a compune muzică, cu toate că sunt extrem de talentaţi. Din fericire, cei de la Refsgaard au venit cu o idee fantastică, prin care persoanele cu handicap locomotor să poată beneficia de o platformă prin care să îşi exerseze talentul muzical. Mai exact, este vorba despre o aplicaţie inteligentă, ce permite controlul unor instrumente virtuale cât şi a unui mixer audio fără ca utilizatorul să îşi folosească mâinile.

eye-conductor

Întregul ansamblu al aplicaţiei se bazează în mare parte pe sistemul de eye-tracker, ce permite controlul cursorului doar prin intermediul ochilor. Totodată, aplicaţia mai recunoaşte şi gesturile feței, astfel încât să permită o utilizare cât mai eficientă.

Din păcate la momentul de faţă aplicaţia se află în stadiul de proiect, developerii de la Andreas Refsgaard sperând ca până la sfârşitul anului 2016 să reuşească să îi dea drumul pe internet. De asemenea, în momentul în care va fi lansată, aceasta va avea nevoie de un computer şi un dispozitiv special care să recunoască mişcările ochilor cât şi gesturile feței.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.