S-a descoperit o metodă simplă prin care poţi păcăli sistemul de citire a amprentei

0
820

Cei de la Apple au fost printre primii producători ce au introdus cititorul de amprentă pe telefoanele mobile, ei putând chiar să se laude cu siguranţa oferită de acest modul.

Chiar dacă sistemul de deblocare a ecranului pe bază de amprentă este unul destul de avansat, se pare că o echipă de pasionaţi de tehnologie au reuşit să realizeze un concept unic, prin intermediul căreia cititorul de amprentă să poată fi păcălit.

Potrivit unui articol publicat pe Cult of Mac, se pare că s-a găsit o soluţie extrem de simplă dar de efect pentru a da peste cap sistemul de citire a amprentei de pe mai multe terminale mobile. Mai exact, aceştia au folosit cerneală conductivă, au preluat amprenta şi au printat-o, ajungând astfel la un rezultat cu adevărat impresionant. În primul rând, pentru ca întregul concept să poată funcţiona, hackerul va trebui să reuşească să realizeze o fotografie de rezoluţie înaltă a degetului celui ce deține telefonul, ca mai apoi să o poată printa cu cerneală conductivă. La final, imaginea poate fi trecută prin faţa senzorului de amprentă, astfel încât telefonul să se deblocheze.

,,Am înregistrat degetul arătător de la mâna stânga a unuia dintre autorii studiului şi am folosit o imagine 2D printată a aceluiaşi deget pentru a debloca telefoane ce se bazează pe un cititor de amprentă. Am încercat mai multe degete ale unor subiecţi diferiţi şi toate au putut fi folosite în cazul celor două telefoane de test.” au relatat dezvoltatorii acestui sistem.

În ciuda tuturor aşteptărilor nu s-a folosit un telefon de la Apple pentru testare, de data aceasta mergând pe Samsung şi Huawei. Senzorul de amprentă de pe Huawei s-a dovedit a fi ceva mai deştept, însă într-un final tot a cedat cernelii conductive.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.