Un top al celor mai bune imagini prelucrate de aplicația Deep Dream

0
645

Imaginile rulate prin noua aplicație lansată de Google, Deep Dream, sunt din ce în ce mai populare pe rețelele de socializare. Se pare că acest soft de prelucrare de imagini este capabil să creeze unele dintre cele mai profunde și abstracte fotografii care împânzesc în prezent mediul virtual. Practic, mecanismul de bază se intitulează „Inceptionism”. Deși pare greu de crezut, programul inspectează toate detaliile fotografiei, apoi printr-un algoritm special redă imaginea așa cum o vede el.

Psychic VR Lab este unul dintre site-urile care vă dau posibilitatea să rulați imagini în aplicația Deep Dream. Nu trebuie decât să accesați site-ul (http://psychic-vr-lab.com/deepdream/), să uploadați imaginea și să așteptați, în unele cazuri chiar și o săptămână.

Lista de mai jos nu a fost alcătuită într-o ordine specială și este departe de a fi completă, deoarece încă nu am vizualizat absolut toate imaginile prelucrate de aplicație. Dacă găsiți alte imagini demne de a fi incluse în topul nostru, nu ezitați să ni le împărtășiți, în comentarii.

DD1-650-80

Această imagine a fost la origine un autoportret, realizat de un fotograf al Flickr, cu nickul Compound Eye, în 2010, în spitalul districtului Lincon. Pentru realizarea fotografiei autorul a folosit obiecte găsite la locul ședinței foto, precum și elemente de recuzită din dotare. De menționat că instantaneul inspira ceva sinistru dinainte de a fi prelucrat.

2-650-80

Fotografia circula deja în mediul virtual sub sintagma de imagine de epocă. Îl înfățișează pe neurologul Duchenne de Boulogne electrocutând un pacient. Originalul este remarcabil și poate fi interpretat, fie înfricoșător sau comic, în funcție de ceea ce considerați că se întâmplă de fapt. Versiunea Deep Dream arată ca o scenă scoasă dintr-un roman scris de William S. Burroughs.

3-650-80

 

Această imagine aparține unei rachete Delta 2, ce transportă naveta spațială Dawn, lansată în 2007. Imaginea unei navete spațiale care decolează este destul de simplă, fără multe detalii și nu ar trebui să fie ceva care să creeze dificultăți aplicației. Cu toate acestea, dârele de fum ale efuzorului au surescitat inteligența artificială. Luând în considerare faptul că datorită Deep Dream vârful rachetei s- a transformat într-un far, putem afirma că imaginea a fost rulată printr-un sistem care nu învățat să recunoască decât animale sau a fost prelucrată de două ori.

4-650-80

Wallpaper-ul realizat de ReallyDankPie are origini greu de descoperit. Fotografia pare să înfățișeze Înregistrările Akashice, un termen folosit de teologii anilor 1800 pentru descrierea unui compendium de cunoștințe codificat în planurile existențiale non-fizice. Deși interpretarea inteligenței artificiale complică și mai mult înțelesul imaginii, trebuie să recunoaștem că versiunea Deep Dream este extrem de interesantă.

5-650-80

Această imagine provine dintr-un post al unui blog dedicat muzicii, Blushing Panda. Postul în cauză vizează artistul supranumit Ambassadeurs. Nu știm dacă imaginea a fost uploadată în program de către posesorul blogului sau DJ.

6-650-80

Imaginea de mai sus scoate în evidență niște ochi plini de culoare și nasuri proeminente. Cam asta ar fi interpretarea Deep Dream a unei fotografii ce înfățișează la origine Nebuloasa Crabului, aflată în constelația Taur. Imaginea originală este rezultatul unei supernove (o stea care a explodat), conform observațiilor astronomilor chinezi efectuate în 1054. Instantaneul a fost captat mulțumită telescopului Hubble și face parte dintr-o serie de trei fotografii, realizate între anii 1999 și 2000 și a fost încărcat în aplicație de către @UncaringCosmos.

7-650-80

Aceasta este una dintre puținele imagini al cărui autor îl cunoaștem cu certitudine. Artistul C.M. Kosemen este un pictor turc care s-a decis să îmbine aplicația Deep Dream cu lucrările sale. Cu ajutorul unui cercetător suedez în domeniul IA, Kosemen a fost capabil să creeze unele dintre cele mai izbitoare opere de artă pe care le-am vazut până în prezent. Într-un interviu acordat publicației Gizmodo, Kosemen a făcut observații interesante, afirmând că interpretările artistice ale Deep Dream nu se deosebesc de cele ale unui artist uman.

8-650-80

Am găsit fotografia următoare pe pagina de Facebook dedicată Google Deep Dream și n-am putut trece cu vederea numărul mare de animale transpuse într-o imagine ce înfățișa la origine un oraș. Imaginea originală provine de la utilizatorul DeviantArt, MarkJayBee.

9 (synapticism.com)-650-80 (1)

Lucrarea, denumită „ Visând la o fereastră tehnicoloră în districtul Ruifang, New Taipei”, vine de la fotograful Alexander Synaptic, face parte dintr-o colecție intitulată „Peisaje de vis din Taiwan” și nu este altceva decât rezultatul unor câteva zile de experimentare a aplicației Deep Dream.

10-650-80

Ultima imagine din topul nostru a fost postată pe pagina de Facebook dedicată Google Deep Dream de către un pictor suprarealist, canadianul Rob Gonsalvez. Originalul precum și alte opere ale artistului pot fi găsite pe site-ul Pintrest.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.