Omul care a prezis apariția smartphone-urilor în urmă cu aproape un secol

0
594

Într-o decadă în care apărea primul film cu sonor și societatea făcea mari eforturi de a se redresa după ororile Primului Război Mondial, un mare fizician sârb a făcut predicția uluitoare care anunța apariția device-ului care astăzi este larg cunoscut sub numele de „smartphone”.

Mă refer mai exact la anul 1926, iar persoana în cauză este Nikola Tesla, unul din cei mai importanți inventatori pe care i-a avut omenirea. El a pus bazele cunoștințelor moderne despre curentul alternativ, puterea electricムși sistemele de curent alternativ, fără de care nu ar fi existat nimic ce ține de industria IT, indiferent că vorbim despre tablete, calculatoare, companii care fabrică asemenea device-uri sau site-uri precum TouchNews.ro.

Tesla avea de asemenea o reputație de prezicător, mulți oameni considerând chiar că avea puteri paranormale. Prezicerile sale aveau de obicei la bază argumente pur științifice, dar cel puțin una dintre ele reușește astăzi să provoace multă stupoare în rândul firmelor producătoare de smartphone-uri și a tuturor celor care se bucură de telefoanele inteligente. Fizicianul a prezis că în viitor va fi inventat un dispozitiv foarte ușor de transportat care are legatură cu telefonia și le va permite oamenilor să comunice foarte ușor unii cu alții și să se poată vedea prin intermediul său, chiar dacă îi vor desparte distanțe de mii de kilometri. Declarația este extrem de șocantă în primul rând pentru că a fost făcută într-un an în care singurele telefoane existente erau cele capabile doar de apeluri vocale și nimic altceva, fiind și destul de greoaie. Iată o parte din citatul cu pricina:

„Vom fi capabili de a comunica unul cu celălalt instant, indiferent de distanță. Mai mult, prin televiziune și telefonie ne vom putea vedea și auzi între noi atât de bine ca și cum am fi față în față, în ciuda faptului că intervin distanțe de mii de mile. Instrumentele prin care vom putea face aceste lucruri vor fi uimitor de simple comparativ cu telefonul din prezent, încât un bărbat va putea transporta unul în buzunarul de la vestă.”

Încă nu putem ști pe ce anume s-a bazat Nikola Tesla când a făcut afirmațiile de mai sus sau dacă a fost cumva vizitat de oameni care au călătorit din viitor printr-o mașină a timpului și l-au informat despre smartphone-uri, dar cu siguranță că citatul nu poate lăsa pe nimeni indiferent, mai ales că a fost făcut public de către un celebru site educațional la doar câteva zile distanță de ziua de naștere al marelui fizician. Dacă Tesla ar fi trăit astăzi, ar fi avut vârsta de 159 de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=STr7bqOQzHk

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.