Unele modări populare ale jocului GTA V conţin malware

0
459

Că Internetul e un loc primejdios, nu e un secret pentru nimeni. Iar dacă avem şi dispoziţia necesară pentru a descărca şi instala cât mai multe fişiere de pe cât mai multe site-uri necunoscute, trebuie să fim pregătiţi pentru scenarii cât mai sumbre pentru soarta computerului nostru personal.

După cum era de aşteptat pentru mulţi, şi cele mai populare modări ale celebrului GTA 5 conţin doze destul de mari de malware, fapt pentru care cea mai bună soluţie care poate fi luată în cazul în care aţi instalat deja un asemenea fişier, e să îl ştergeţi de îndată.

Site-ul principal care oferă modări jocului GTA 5 a primit înştiinţări negative despre fişiere care periclitează siguranţa PC-urilor şi care erau oferite public, fapt pentru care au fost şterse de pe site modări precum No Clip sau Angry Planes. Oficialii site-ului şi-au cerut scuze şi au venit cu promisiunea cum că pe viitor vor face verificări temeinice înainte de a aproba alte modări.

Angry Planes este conceput astfel încât multe avioane din joc sunt programate să vă atace, dar dincolo de ideea de bază strălucită şi atractivă, modarea deţine şi un keylogger periculos numit Fade.exe care se instalează odată cu modificările aduse jocului şi care e proiectat cu scopul principal de a fura parolele folosite pe diverse conturi de către cel atacat.

În cazul în care bănuiţi că v-a fost PC-ul infectat prin intermediul unei modări aduse jocului GTA 5, aveţi şi opţiunea de a utiliza programul Malware Bytes Anti-Malware pentru a înlătura conţinutul nociv. Măsuri bune de precauţie pe care le puteţi lua în cazul în care aţi instalat o modare pentru GTA V sunt reprezentate de schimbarea parolelor pe care le aveţi pe diverse site-uri şi de testarea modării prin programul VirusTotal.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.