După 25 de ani, Campionatul Mondial Nintendo revine

0
428

Au trecut nu mai puţin de 25 de ani de la ultima competiţie de gaming Nintendo, dar aşteptarea va lua sfârşit în săptâmânile ce urmează.

Pentru toţi cei prea tineri pentru a-şi aminti acest eveniment, Campionatul Mondial Nintendo a avut loc în anul 1990 cu scopul de a găsi cei mai buni gameri din Statele Unite ale Americii. În ciuda numelui său, nu a fost un concurs la nivel mondial, păstrându-şi astfel, şi de această dată, tendinţa către restrângerea geografică.

Evenimentul reprezintă o transpunere în plan temporal a originalului „Nintendo World Championships”, o competiţie ce a vizat 29 de oraşe de pe întreg teritoriul S.U.A. Concurenţii împărţiţi în trei categorii de vârste, au avut la dispoziţie un anumit interval de timp pentru a traversa dimensiunile a trei mini-jocuri pe un cartuş SEN personalizat.

Jucătorii au avut obligaţia de a colecta 5o de monede în Super Mario Bros, au continuat cu finalizarea unei piste speciale în Rad Racer şi au fost nevoiţi să obţină cel mai mare raport în Tetris cu timpul rămas. Candidaţii pentru titlul cel mare au avut doar şase minute şi 21 de secunde timp de joc pentru a atinge cel mai „înfiorător” scor posibil.

Campionatul mondial va avea loc pe 14 iunie la Los Angeles, însă pentru a ajunge în finale trebuie mai întâi să promovaţi sesiunea de calificare care va incepe pe 30 mai. Nintendo intenţionează să încoroneze doar un campion, deşi nu se cunosc premiile oferite şi cu atât mai puţin jocurile ce vor fi jucate.

Fanii din Los Angeles vor avea oportunitatea de a participa la turneu, în timp ce restul pot viziona on-line întreaga competiţie. În săptămânile următoare vor fi publicate mai multe detalii privind turneele de calificare.

Nu în ultimul rând, acest eveniment va coincide cu strălucitoarea conferinţă de presă Square Enix. Este o zi specială ce oferă un livestream dublu. Cum niciodată ce e mult nu e îndeajuns, compania a planificat pentru data de 16 iunie ora 9:00 un eveniment digital Nintendo, iar grupul Treehouse va reveni cu o altă serie de livestream pentru toate zilele.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.