Utilizatorii Windows Insider vor primi upgrade gratuit către Windows 10

0
861

Mai este puţin timp rămas până la lansarea lui Windows 10 pe piaţă, iar Microsoft oferă o posibilitate foarte bună celor ce vor să-l achiziţioneze cât mai rapid şi cu efort minim:  cei care sunt familiarizaţi cu programul Windows Insider pot primi prin intermediul său un upgrade gratuit către mult-aşteptatul Windows 10, fără a mai fi nevoie de o instalare standard a sistemului de operare.

Cei care vor să beneficieze de upgrade-ul gratuit trebuie să deţină o licenţa validă pentru Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Odată upgradaţi către Windows 10, sistemul de operare va putea fi folosit gratuit timp de un an.

Această ştire a fost publicată de către Gabriel Aul pe Twitter în data de 11 mai şi a dat naştere unor speculaţii cel puţin interesante. Unele voci au susţinut că noul upgrade va veni „la pachet” cu o licenţă gratuită pentru Windows 10, dar oficialii Microsoft au negat varianta: nici măcar utilizatorii preview-urilor pentru Windows 10 nu vor beneficia de o licenţă propriu-zisă odată cu upgrade-ul către versiunea finală a sistemului de operare.

Cea mai mare companie producătoare de software din lume a mai demarat în trecut acţiuni similare: cu puţin timp înainte de lansarea lui Windows 8, compania americană a oferit utilizatorilor posibilitatea upgrade-ului începand de la Windows XP, pentru suma de 39$.

Oficiali ai Microsoft i-au luat în vizor şi pe cei care obişnuiesc să pirateze programe software, declarând de la începutul anului că cei dispuşi să facă trecerea ilegală către Windows 10 vor fi capabili de acest lucru şi fără existenţa unei licenţe valide, dar că licenţa respectivă va rămâne invalidă şi după finalizarea upgrade-ului.

E doar o chestiune de timp până când Microsoft va anunţa preţul pentru versiunea finală a sistemului de operare Windows 10, fiind cât se poate de clar faptul că giganta companie americană nu doreşte să elibereze nimănui  licenţe gratuite pentru ultimele sale creaţii.

Din informaţiile oficiale făcute publice până acum, Windows 10 va fi lansat cel mai probabil pe la sfârşitul lunii iulie a acestui an, iar cei interesaţi de ultima ofertă a celor de la Microsoft pot să opteze şi acum pentru programul Windows Insider pentru a se familiariza câtuşi de puţin cu ultima versiune de Windows ce stă să apară.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.