Va reuși GoDrive să descongestioneze traficul londonez?

0
512

Compania Ford aduce serviciul său de închiriat mașini (car-sharing) denumit GoDrive la Londra. Utilizând serviciul GoDrive, orice posesor de permis de conducere auto poate rezerva și accesa mașinile oferite spre închiriat cu ajutorul smartphone-ului. Inchirierea mașinilor Ford se plătește per minut, compania asigurând clienților combustibilul, asigurarea și locurile de parcare garantate în prețul de cost al călătoriei. GoDrive reprezintă varianta auto a popularului serviciu de închiriat biciclete Boris Bikes, ce a cunoscut gloria maximă în timpul Olimpiadei găzduite în 2012 de capitala Marii Britanii.

Profitând de recentul protest major al șoferilor celei mai cunoscute companii de taximetrie din Londra, Black Cab, cei de la Ford au lansat anunțul serviciului GoDrive, în care primii 2000 de clienți sunt invitați să se înscrie gratuit, primind în plus un credit de 20 de lire sterline ca bonus de înregistrare. Pornind inițial cu o flotă de 50 de mașini de-a lungul a 50 de locații londoneze, compania Ford speră să beneficieze de această tendință de creștere a serviciului de închiriat mașini, în perspectiva nevoilor sporite de mobilitate ale populației din Londra.

Intr-o scurtă declarație televizată, Ken Washington, vicepreședintele Departamentului de Cercetare și Inginerie Avansată al companiei Ford, a menționat că marile orașe sunt congestionate din punct de vedere al traficului rutier, populația acestora fiind deschisă oricărei noi variante de mobilitate iar serviciul de car-sharing GoDrive este una din opțiunile atrăgătoare pentru londonezi.

Jumătate din flota londoneză a serviciului GoDrive este formată din mașini electrice cu zero emisii, pentru menținerea unui nivel ecologic al mediului înconjurător. Potrivit companiei Ford, prognoza pe intervalul de timp 2013-2025 a serviciului de închiriat mașini din Marea Britanie indică o creștere de 23%, flexibilitatea, accesibilitatea și utilizarea facilă reprezentând atu-urile principale ale ofertei GoDrive.

2

Avantajul esențial al serviciului GoDrive constă în posibilitatea unei singure călătorii (one-way), ceea ce presupune dispariția obligației de a readuce mașina în punctul de unde a fost închiriată. Un alt avantaj constă în eliminarea enervantei căutări a unui loc de parcare (datorită asigurării de către Ford a locurilor de parcare), atât de greu de găsit în metropola britanică.

Inchirierea unei mașini GoDrive va costa în Londra 17 p/minut, unitate de măsură ce echivalează cu 10 lire sterline pe oră, fiind plătite numai minutele în care mașina este folosită efectiv. Se pare că serviciul GoDrive va contribui la descongestionarea traficului londonez, contribuind și la menținerea poluării la un nivel scăzut, nu ne rămâne decât să așteptăm primele feedback-uri ale utilizatorilor, sperând extinderea serviciului și în alte capitale europene aglomerate, unde Bucureștiul nostru e undeva pe podium.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.